HIT: De Historische Industriële Techniekdagen in Erica

Regio/Erica – Op zaterdag 11 en zondag 12 mei organiseert het Industrieel Smalspoor Museum een nieuw evenement. De zogenoemde HIT-dagen, waarbij HIT staat voor Historische Industriële Techniek.

Jaarlijks terugkerend evenement

De evenementen-commissie van het Industrieel Smalspoor Museum wil proberen om hiervan een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Het betreft hier diverse historische objecten die op de een of andere wijze in de industrie gebruikt zijn. Dit is een zeer omvangrijk begrip als het maar draait, een beweging maakt, puft of ploft. Denk hierbij maar eens aan industriële voertuigen, tractoren, werktuigen die met een motor worden aangedreven.

Stationaire motoren en oldtimers

Een belangrijk onderdeel van deze dagen zijn de zo genoemde stationaire motoren. Dit zijn interne verbrandingsmotoren die op een vaste, stationaire plaats staan om iets aan te drijven. Dit type motor is dus niet in een voertuig geplaatst. Ook zullen er tijdens het HIT-weekend vele soorten oldtimers aanwezig zijn. Het HIT-evenement is op zaterdag 11 en zondag 12 mei a.s. en beide dagen beginnen om 10.00 uur. Het evenement sluit beide dagen om 16.00 uur.

Toegang

Voor de toegang tot dit evenement gelden de normale toegangsprijzen van het museum. U kunt, als bezoeker dan tevens ook een bezoek aan het museum doen en een rondrit maken met een smalspoortrein. Het Smalspoormuseum neemt u mee naar een wereld uit een vervlogen tijd van de ontwikkeling van het smalspoor in Nederland.

Tel.: 06-33031882
E-mail: info@smalspoorcentrum.nl
Website: www.smalspoorcentrum.nl

Industrieel Smalspoormuseum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica

Lees ook:

Smalspoor Museum Erica schenkt dit jaar meer aandacht aan kinderen

error: De inhoud van deze website is beschermd !!