Smalspoor Museum Erica schenkt dit jaar meer aandacht aan kinderen

Erica – Het Smalspoor Museum in Erica heeft naast de bouwplannen, ook in 2019 een goed gevulde evenementenagenda. Vanaf dit jaar meer aandacht voor het kind!

Ook in 2019 staan er bij het Smalspoor Museum Erica vele activiteiten en evenementen op het programma. Daarnaast worden er twee nieuwe loodsen gebouwd. Ook komt er een schoonspuit-plaats voor de locomotieven en staat er een herindeling van het museumterrein op het onderhoudsprogramma.

meer aandacht voor kinderen

Er zal vanaf heden meer aandacht worden besteed aan de kinderen. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de aanleg van een waterspel en het creëren van een leuke interactieve puzzeltocht. Maar uiteraard mogen de kinderen nog steeds een diesellocomotief besturen en kunnen hun machinistendiploma behalen.

Voor de vrijwilligers betekend het dat er bergen werk verzet moet worden. Want naast de vele vernieuwingen is er ook veel onderhoud aan het reeds bestaande in het park noodzakelijk. Te denken valt hierbij aan het onderhoud en restauratie van de spoorbaan, locomotieven en de vele wagons.

Vanaf 27 april staan de poorten op de reguliere dagen weer open en is het publiek weer van harte welkom.

Evenementenagenda 2019

11 en 12 mei
Stationaire motoren weekend. Bent u in het bezit van een of meerdere stationaire motoren, dan kunt u zich zich nog voor deelname aanmelden.

15 juni
Natuurwandeling onder leiding van boswachters van het Staatsbosbeheer

20 juli
Oude ambachten, oud Hollandse spelletjes en nog veel meer. Oefent u ook nog een oud ambacht oefenen uit, als werk of als hobby? U kunt zich nog aanmelden voor deelname.

24 en 25 augustus
De Jaarlijkse Locomotievenparade, en dit jaar op het 700 mm spoor!

19 oktober
Halloween… lekker griezelen op het veen!

26 oktober
Nacht van de Nacht. En dit jaar met o.a. een singer-songwriter erbij!

Bij belangstelling voor deelname aan de stationaire motoren, of de oude ambachten dagen kunt u contact opnemen met info@smalspoorcentrum.nl of Telefoon: 06-11111188

 

Tel.: 06-33031882
E-mail: info@smalspoorcentrum.nl
Website: www.smalspoorcentrum.nl

Industrieel Smalspoormuseum
Griendtsveenstraat 140
7887 TK Erica

error: De inhoud van deze website is beschermd !!