Reeds 24 inschrijvingen voor Nationale Diabetes Challenge Klazienaveen

Klazienaveen – Vorige week donderdagavond 14 maart werd er door drie huisartsenpraktijken in Klazienaveen een informatieavond over de Nationale Diabetes Challenge 2019 georganiseerd. Inmiddels hebben zich al 24 deelnemers aangemeld!

De informatieavond trok ruim 20 belangstellenden en inmiddels staat de teller voor het aantal inschrijvingen al op 24 deelnemers! Eenvoudig en laagdrempelig was de informatieavond. Een enkeling die er bij de vorige editie ook bij was, vertelde iets over een paar foto’s van een kleine 3 jaar terug. En met de verhalen erachter … daar werd dan ook even stevig over gelachen.

“ook begeleiders kunnen mee doen”

“Om mee te kunnen doen hoef je niet speciaal diabetespatiënt te te zijn” benadrukt Leonie Bruinsma van huisartsenpraktijk Wijesinha dat gevestigd is in het Medisch Centrum Klazienaveen. NDC_MSL0127webNaast reeds genoemde huisartsenpraktijk Wijesinha, doen ook de huisartsenpraktijken Dokwerk, dat gevestigd is aan het van Echtenskanaal en Het Noorderlicht, dat aan de Sirius gevestigd is, aan de Diabetes Challenge mee. Intussen zijn er ook al een aantal sponsoren gevonden, zodat de kosten erg laag blijven voor de deelnemers.

verslavend

Als speciale gast was namens de organisatie André Feenstra  aanwezig om zijn verhaal te doen: “Van een bankzitter tot een wandelfanaat!!”  gaf hij aan!  Feenstra:  “Moeilijk is het echt niet, het is echter wel verslavend, en het trainingsprogramma is zo eenvoudig en met veel rustpauzes erin, dat iedereen mee kan doen.”NDC_MSL0133web

U kunt zich nog steeds inschrijven voor een leuk, gezond en ontspannend initiatief. Dat kan via de landelijke website: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/ 

Maar indien u het te moeilijk of lastig vindt, kunt u ook met een van de drie assistentes van de huisartsen contact opnemen. Zij helpen u graag, en kunnen u ook meer informatie verstrekken!

Leonie, huisartsenpraktijk Wijesinha tel. (0591) 31 23 21
Manon, huisartsenpraktijk Noorderlicht tel. (0591) 37 43 00
Janet, huisartsenpraktijk Dokwerk tel. (0591) 20 00 20

Lees ook:

Informatieavond Nationale Diabetes Challenge in Medisch Centrum Klazienaveen

error: De inhoud van deze website is beschermd !!