Lefier en gemeente doen onderzoek woningbouw Meridiaan en Neptunusbaan

Klazienaveen – Woningbouw aan de Meridiaan en Neptunusbaan in Klazienaveen staat hoog op de onderzoeksagenda van woningbouwcorporatie Lefier en de gemeente Emmen.

60 tot 70 wooneenheden

De bouw van ongeveer een zeventig nieuwe wooneenheden aan de Meridiaan en de Neptunusbaan krijgt waarschijnlijk een reële kans. Het zou voor het merendeel gaan om appartementen die geschikt moeten worden voor senioren, gezinnen en jongeren.

verouderde flatgebouwen

De woningbouwcorporatie Lefier is eigenaar van twee flatgebouwen aan zowel de Meridiaan als de Neptunusbaan met ieders ongeveer twintig appartementen en even zoveel huurders. De huidige woonruimten zouden zo verouderd zijn, dat ze eigenlijk niet meer in aanmerking komen voor renovatie. Zowel aan de Neptunusbaan als aan de Meridiaan liggen een paar braakliggende percelen. Aan de Meridiaan stond tot 2017 een winkelpand en ver daarvoor een oud tankstation.

EOP Klazienaveen en huurdersvereniging Noorderlicht

Volgens een woordvoerder van woningbouwcorporatie Lefier wordt er nog voor de zomer een concreet plan gepresenteerd. Momenteel wordt er nog steeds volop onderling overleg gepleegd. Hoe de herinrichting eruit gaat zien is nog niet helemaal bekend. Volgens de woordvoerder zijn ook het dorpsbestuur EOP Klazienaveen en de huurdersvereniging Noorderlicht betrokken bij de plannen.

Sloop flatgebouwen?

Of en wanneer Lefier de twee aangrenzende flatgebouwen ook gaat slopen, is nog onduidelijk. Het is nog niet 100 procent zeker dat deze gebouwen tegen de vlakte gaan. Alle opties voor de plannen staan nog open, en daarom zijn de huurders ook nog niet geïnformeerd. Lefier en de gemeente doen dat pas als de plannen in kannen en kruiken zijn.

Sloop oude bedrijfspand Meridiaan in volle gang

Licht verpauperde bedrijfspand aan Meridiaan tegen de vlakte

(Bron: emmercourant.nl)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!