Woningen Valkenveld ontruimd na plofkraak geldautomaat

Emmen – In het Valkenveld, wijk Rietlanden, zijn in de afgelopen nacht van vrijdag op zaterdag  een aantal woningen ontruimd na een plofkraak. Een geldautomaat is hierbij deels vernield.

explosieven

Omdat er bij de politie het vermoeden bestond dat er explosieven gebruikt waren en dat er de kans bestond dat er nog explosieven achtergebleven waren, werden de acht appartementen boven de geldautomaat ontruimd. In de kantine van een zorginstelling werden een aantal bewoners opgevangen. Burgemeester Eric van Oosterhout kwam direct ter plaatse en liet zich op de hoogte stellen.

De politie schakelde onmiddellijk de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) in. De experts van het EOD arriveerden even na 03.00 uur vanuit Soesterberg en hielpen de politie bij het onderzoek van de geldautomaat. Deze zat nog in de muur en leek aan de buitenkant nog vrijwel onbeschadigd. Over de omvang van de schade is nog niets bekend. Het is volgens de politie onduidelijk of de daders van de plofkraak ook iets hebben buitgemaakt.

De politie vraagt eventuele getuigen van het incident zich te melden bij de politie via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 – 7000.

(Bron: zuidoosthoeker.nl)