Kinderkoor Yaëla goede opvrolijker Zwartemeerse kerstmarkt

Zwartemeer – Het is zondagmiddag 23 december en er trekt een stevig buienfront over Zuidoost Drenthe, zo ook over het grensdorp Zwartemeer waar deze zondag een kerstmarkt gepland staat.

De jaarlijkse kerstmarkt in Zwartemeer gaat ondanks de weersvoorspellingen gewoon door, weer of geen weer. Muzikanten stoppen er wel mee, omdat de hoge luchtvochtigheid teveel van hun instrumenten en apparatuur vergt. (-niet van de muzikanten zelf uiteraard-)

kinderkoor Yaëla

Maar het grensdorp heeft meer in huis, het kinderkoor Yaëla!  Dapper stonden ze daar op een grote trailerwagen, de kinderen van het kinderkoor Yaëla hun liedjes naar de dorpsbewoners te brengen. En de vele bezoekers konden het dan ook bijzonder waarderen dat dit (-12-kinderkopjes tellende-) kinderkoor vele leuke en vrolijke kerstliedjes brachten. Een goede opvrolijker voor deze traditionele Zwartemeerse kerstmarkt.Kerstmarkt Zwartemeer 2018
Mirella Peters: “Gelukkig hebben wij weer een leuk kinderkoortje, nu bestaand uit twaalf kinderen. In het verleden hadden wij er wel eens dertig kinderen.” Mirella vervolgt: “Het zou leuk zijn dat we er nog een paar nieuwe leden konden begroeten. Een koortje bestaand uit 15 tot 20 kinderen zou bijzonder mooi zijn.” Via de Facebookpagina van het Kinderkoor Yaëla kunt u contact met Mirella zoeken als u nog kinderen weet.

stijgende bezoekersaantallen

Er waren diverse vertegenwoordigers van goede doelen aanwezig op de kerstmarkt dat toch ieder jaar een stijgende lijn met stands en bezoekersaantallen kent. Kerstmarkt Zwartemeer 2018Zo waren er o.a. de Stichting Yoëlle’s helping hand  en Kerstmarkt Zwartemeer 2018de gebroeders Wolken van het gelijknamige bouwbedrijf. Met echte Goulashsoep en Spekkedikken bakken, -een echte Groningse lekkernij- waren de broers aanwezig. De opbrengst ervan gaat naar de Voedselbank.Kerstmarkt Zwartemeer 2018

error: De inhoud van deze website is beschermd !!