Nieuwe bestuurder voor ‘De Toegang’

Emmen – De Raad van Toezicht van Stichting De Toegang heeft Henk Berends benoemd tot directeur-bestuurder van De Toegang met ingang van 1 januari 2019.

WMO

De Toegang biedt informatie, advies en ondersteuning over de Wmo, over hulpmiddelen en voorzieningen, en over jeugdvragen en schulddienstverlening. Berends volgt interim bestuurder mevrouw J. Oppewal op die in augustus 2018 de taken overnam van mevrouw K. Stiksma.

kwaliteit dienstverlening

Berends heeft ruime bestuurlijke ervaring in het sociaal domein. De afgelopen 5 jaar was hij als wethouder van de gemeente Tynaarlo o.a. verantwoordelijk voor de decentralisatie van Jeugd, WMO en Participatie. Berends gaat zich bij De Toegang volledig toeleggen op de kwaliteit van de dienstverlening en de deskundigheid. Ook de profilering van de organisatie naar de inwoners van Emmen en de partijen waarmee wordt samengewerkt heeft prioriteit.

een forse verbeteringsslag

“De Raad van Toezicht en het management team prijzen zich gelukkig met zo’n ervaren en doortastende bestuurder in ons midden. We willen snel gerichte verbeteringen binnen De Toegang en daar gaan we onder leiding van Henk Berends belangrijke impulsen aan geven”, aldus Marianne Berton, voorzitter van de Raad van Toezicht.

Berton: “ Ik weet dat we een forse verbeteringsslag moeten maken binnen De Toegang, en dus hebben we als Raad van Toezicht de selectie van de nieuwe bestuurder zorgvuldig uitgevoerd in samenspraak met een brede vertegenwoordiging van onze teams, de OR en het management team. We zijn interim-bestuurder mevrouw Oppewal zeer erkentelijk voor haar bijdragen in de afgelopen periode”.

Website: https://detoegangemmen.nl/