Ingezonden brief: De donkere dagen voor oud en nieuw

Klazienaveen – Ingezonden brief: De donkere dagen voor oud en nieuw, door Jan Gerfen.

Beste bewoners van ons dorp Klazienaveen: Nog ongeveer 2 weekjes en dan is het weer zover, de overgang van oud naar een heel nieuw jaar. Hopelijk nu een keertje ook een witte kerst. Dat op zich, brengt ook best wel al gezelligheid met zich mee. Het is intussen best wel weer een tijdje geleden dat we echt een aantal weken sneeuwplezier hebben gehad. Ook voor de kleinste dorpsbewoners lekker op de slee met papa of mama. Maar goed dat wij het zelf niet kunnen bepalen.

De tekst hierboven geeft het al aan: korte dagen, koude nachten, de kerstdagen met een mooie kerstboom in huis die warmte en gezelligheid brengen, maar helaas is dat niet voor alle bewoners van ons dorp zo vanzelfsprekend. Het percentage dat niet de mogelijkheid bezit om het thuis gezellig te maken om ook van die warme gezelligheid te kunnen genieten, blijkt nog steeds te stijgen. Dit ondanks de, volgens de regering stijgende economie, wordt alles telkens maar duurder. Zelfs in de goedkoopste supermarkt is het voor menigeen onder ons niet meer te doen qua prijzen.

Voedselbank

De mogelijkheid bestaat natuurlijk om zich te melden bij de voedselbank in ons dorp, zodat je toch iets extra’s kunt krijgen in deze donkere dagen. Co-coördinator John Best regelt daar de zaken, en ik kan het u zeggen hij doet het echt goed.

Maar dan komt toch de schaamte van de hulpbehoevendheid in de mens naar boven: het melden bij een voedselbank!  “Pffft “…… het doet toch echt wel wat met de mens. Het zou bijzonder prachtig zijn dat wij als bewoners van ons dorp Klazienaveen, die het toch iets breder hebben dan de hulpbehoevende mensen, dat wij iets doen richting de voedselbank. Maak eens pakketje van houdbare spulletjes en help die mensen om ook hen een mooie kerst te bezorgen. Ik bedoel, we hebben bijna 12.000 inwoners in ons dorp dan moet dit toch mogelijk zijn. Maak u als inwoner van ons dorp Klazienaveen zelf trots en help!! Mocht u een pakketje hebben gemaakt en u weet niet waarnaartoe te brengen, neem dan contact op met John Best op 06-250 90 282.

Oud en nieuw

En dan komen ook nog de dagen Oud en Nieuw: beste mensen doe voorzichtig aan als u met vuurwerk bezig gaat. Bescherm uw gehoor en ogen en tel vooraf uw vingers. Maar ook richting onze oudere dorpsbewoners, er zijn ouderen die niet tegen dat geknal kunnen. Gooi er dan ook géén knalwerk naar toe maar respecteer de oudere medemens in ons dorp.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezonde jaarwisseling toe,

vriendelijke groet,
Jan Gerfen