Ervaren scheidsrechter Gradus Lippold in de bloemetjes gezet

Klazienaveen/Erica – Voetbalscheidsrechter Gradus Lippold heeft afgelopen zaterdag afscheid genomen van de nationale bond. De ervaren scheids werd in de bloemetjes gezet en leidde vervolgens ook zijn laatste wedstrijd soepel.

ware voetballiefhebber

De inmiddels bijna 70-jarige Klazienavener werd voorafgaand aan de wedstrijd tussen SC Erica JO15 en vv De Weide JO15 door scheidsrechtersbegeleider van de KNVB Joop Brussen en voorzitter HZOD Theo Hein, in de bloemetjes gezet. Lippold is een ware voetballiefhebber en met zijn opgebouwde routine en opgedane ervaringen kwam hij volgens voorzitter Hein nooit in de problemen. Ook tijdens zijn afscheidswedstrijd op Erica gaf de ervaren scheids blijk van zijn ervaring en kunde, en leidde hij de jeugdwedstrijd lekker soepel door de reguliere speeltijd heen.

begeleider startende en jonge scheidsrechters

Toch blijft Gradus Lippold zich bezig houden met de arbitrage, want hij blijft actief als clubscheidsrechter bij de FC Klazienaveen. Daarnaast wordt hij begeleider van startende en jonge scheidsrechters. Ook blijft Gradus actief lid van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD).

(Foto: HZOD) / (Bron: zuidoosthoeker.nl)