De 7-daagse weersverwachting

De winter valt vanavond en vannacht Nederland goed binnen. Het gaat vanaf vanavond laat vanuit het zuidwesten sneeuwen en kan er plaatselijk een sneeuwdek van 2-5 cm gaan vallen.

Morgenvroeg bij licht gaat het laatste beetje neerslag over in regen, en op een bevroren ondergrond kan dat betekenen dat we ijzel krijgen.  Hoeveel en of we in Klazienaveen wat van de sneeuwval mee gaan krijgen, valt nog te bezien, de weerkaarten laten wel een dicht wolkendek zien.

vandaag

Vandaag is het overwegend bewolkt, maar tot de avond wel droog. De temperatuur ligt vanmiddag tussen 0 en +2 graden, maar het voelt aan als -5 graden. In de loop van de avond valt in het zuidwesten regen of natte sneeuw, overgaand in sneeuw. Er is een kleine kans op onderkoelde regen, waardoor het kan ijzelen en verraderlijk glad kan worden. In de nacht naar zondag valt overal vanuit het zuidwesten enige tijd wat sneeuw. Er valt 1 tot 3 cm, plaatselijk 5 cm. Zondag overdag stijgt het kwik naar 3 tot 6 graden en smelt de sneeuw weer vrij vlot weg.

7 daagse weersverwachtingweerplaza-15-22122018

De komende dagen wordt het geleidelijk minder bewolkt en neemt de kans op neerslag af in Klazienaveen. De temperatuur stijgt tot 6 °C overdag en 4 °C ’s nachts. De wind waait uit het zuidoosten en is matig, windkracht 4. Vanaf vrijdag neemt de kans op neerslag weer toe.

archieffoto: ijzel-5-januari-2016

(Bron: weerplaza.nl)