Gratis reizen met stadsbus Emmen en Klazienaveen

Emmen/Klazienaveen – Van 22 december tot en met 1 januari kan iedereen gratis gebruik maken van de stadsbus in Emmen. Ook van lijn 12 van Q-link kan gebruikt gemaakt gaan worden.

via Meerdijk naar Klazienaveen

Om het openbaar vervoer te stimuleren biedt de gemeente Emmen in samenwerking met Qbuzz gratis vervoer aan op lijn 1, 2, 3 en 4. Ook kan er gereisd worden met Q-link, lijn 12. Dit is de lijn van Emmen via Meerdijk naar Klazienaveen.

succes

Eind 2014 werd deze actie voor het eerst gehouden. Ook toen konden inwoners van Emmen gebruik maken van de stadsbussen. Dat was een dusdanig succes dat de actie inmiddels jaarlijks terugkeert. Er werd twee keer zoveel gebruik gemaakt van het openbaar vervoer dan gebruikelijk.

Wethouder René van der Weide benadrukt het belang van deze actie: “Bezoekers zijn in alle centra van harte welkom. Met deze actie willen we inwoners van onze gemeente stimuleren het openbaar vervoer te gebruiken. Zo is er voor bezoekers die van verder komen meer ruimte op de parkeerterreinen”.

De dienstregeling van deze stadsbussen is te raadplegen op www.qbuzz.nl/gd.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!