Gebruik geen mobiele telefoon tijdens deelname verkeer

Gebruik geen mobiele telefoon tijdens je deelname aan het verkeer is het advies. Toch zijn er nog veel verkeersdeelnemers die dit goed bedoelde advies (ook het verbod) aan hun laars lappen.

Autorijden en het gebruik van je mobiele telefoon gaan echt niet samen. Vaak gebeurt het toch, en dat levert veelvuldig gevaarlijke situaties op. Niet alleen voor de chauffeur, maar ook voor al de andere verkeersdeelnemers. Maak in de auto geen gebruik van je mobiele telefoon, maak daarmee de kans op een ongeval lager, en voorkom tevens een forse boete is het advies!

staande houdingen

De politie in Noord-Nederland heeft de afgelopen weken in samenwerking met hun collega’s van Oost-Nederland met de inzet van een touringcar een grote controle gehouden. Vanuit de bus werd geconstateerd welke weggebruikers met de telefoon bezig waren. Hierop werden er 95 overtreders door andere collega’s staande gehouden. Van deze staande houdingen waren er 82 vanwege het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het autorijden.

ook voor fietsers

Er komt in 2019 een algeheel verbod in het verkeer op het gebruik van mobiele elektronische apparaten, zoals mobieltjes, laptops of muziekspelers en camera’s. Het gebruik van mobieltjes is sinds 2002 al verboden voor het gemotoriseerd verkeer (auto’s, brommers, motors). Maar dat verbod geldt vanaf 1 juli 2019 ook voor fietsers, trambestuurders en gehandicapten in voertuigen zonder motor. Dat blijkt uit een wetsvoorstel dat minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat, VVD) in september j.l. naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!