Bietencampagne van start: oppassen voor modder op wegen!

De bietencampagne is weer van start gegaan en de boeren slaan de bietenoogst tijdelijk op hun landerijen op totdat geleverd kan worden aan de fabrieken. Kans op modder op de lokale wegen!

In deze periode van het jaar is het oppassen voor modder op wegen! Want de levering van bieten begint eerdaags. Met de voorspelde regen voor de komende dagen, dient men dan ook rekening te houden met wat meer modder op de wegen in de directe omgeving van de landerijen.

nachtvorst

Der boeren zelf willen graag altijd zo snel mogelijk leveren, echter dat lukt natuurlijk niet altijd. En als er dan wat nachtvorst ontstaat met veel wind erbij, moet de bietenoogst op tijd ondergedekt worden.

Zover is het nog niet, zoals te zien is op de vandaag gemaakte foto op de Veenhoeksweg. Het bleef vannacht windstil en de vrieskou viel mee, zodat alleen het vochtige laagje op de bieten wit uitsloeg en een soort isolatie ging vormen. Hierdoor was het nog niet direct nodig om de onder de dekkleden te bedekken.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!