Zaterdag 17 november boekpresentatie “Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog”

Het boek over de Tweede Wereldoorlog gericht op Zwartemeer en geschreven door  Herman Lübbers Sr., is klaar. Nog een kleine 4 weken duurt het tot de boekpresentatie van “Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog”.

presentatie

Veel indrukwekkende interviews met betrokkenen uit die jaren liggen aan de grondslag van het boek, dat ook unieke foto’s bevat.

De presentatie van het boek “Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog” is op zaterdag 17 november in Café De Nachdwacht in Zwartemeer. Ook is er op deze dag een een expositie te zien die zeer de moeite waard is! De presentatie begint om 10.00 uur.

Harm Kolmer

Een van de mooie verhalen gaat over Harm Kolmer, een plaatsgenoot die inmiddels overleden is. Kolmer vocht als soldaat tijdens de inval van de Duitsers voor het Nederlandse leger. Kleindochter Marielle onderzocht na zijn dood, hoe Harm Kolmer de oorlog heeft overleefd. Na de Duitse inval is Harm met Franse soldaten in contact gekomen en met hen meegetrokken naar Frankrijk. Hierna heeft hij de oversteek naar Engeland gemaakt en heeft hij zich aangesloten bij de Nederlandse Irene brigade. Vijf jaar later, na de bevrijding, kwam hij terug naar Zwartemeer. In een emotionele ontmoeting zag hij toen voor het eerst zijn zoontje.harm-kolmer-zwartemeer, boek

Het hele verhaal over Harm Kolmer en meer verhalen kunt u inclusief exclusieve foto’s lezen en zien in het boek  “Zwartemeer, Grensdorp in de Tweede Wereldoorlog”.

Voorverkoop van het boek

Het boek gaat €24,50 kosten maar bij voorinschrijving is het voor een gereduceerde prijs van € 22,= te bestellen. De voorinschrijving kan per e-mail h.lbbers@kpnplanet.nl of op telefoonnummer 0591-315529 of 06-23785002. De voorinschrijving sluit op vrijdag 16 november!

Vanaf 19 november ligt het boek ook bij de boekhandels:

Bruna Klazienaveen en Emmen Centrum
Readshop Emmermeer
Readshop XL Emmen (voorheen Vermeer)
Primera Angelslo
Supermarkt Attent Barger-Compascuum
Supermarkt De Spar Zwartemeer
Kapsalon Mascha Zwartemeer

Lees ook:
https://klazienaveenlokaal.nl/2018/07/31/presentatiedatum-boek-zwartemeer-grensdorp-in-de-tweede-wereldoorlog-bekend/