Bouw plaggehut met uitzichtstoren Bargerveen van start

Op de foto aannemer Wietze Wolken met een afbeelding zoals het er straks gaat uitzien. De bouw van de plaggehut met uitzichtstoren in het Bargerveen is van start gegaan.

Bargerveen 2018
Het eerste deel van het houten frame staat. Op de achtergrond nog juist zichtbaar de ‘loopstenen’ naar het volgende nog te bouwen bouwwerk.

De bouw van de plaggehut is de eerste in de rij van drie gebouwen wat door bouwbedrijf Gebr. Wolken wordt gebouwd.

pastoorsboerderij

De plaggehut met uitkijktoren word gebouwd naar een ontwerp van architect Berrie Walda uit Zwartemeer. Het gaat hierbij om een idee naar hoe de voormalige pastoorsboerderij, wat ooit in het Bargerveen heeft gestaan, eruit gezien zou hebben.

Bargerveen 2018
Constructietekening van de nog te plaatsen uitkijktoren.

De pastoorsboerderij is slechts een deel van het plan. Het gehele ontwerpplan omvat maar liefst 3 verschillende bouwwerken op strategisch gekozen locaties, waaronder ook locaties direct aan het water. Het gehele project word dan ook in meerdere fases gebouwd en opgeleverd.

hoog water

De stenen in het looppad naar de volgende bouwwerken zijn al op staplengte in de wandelroute geplaatst. Als er later hoogwater in het veengebied ontstaat, blijven de nog te bouwen gebouwen met behoud van droge voeten op deze wijze goed bereikbaar.Bargerveen 2018
Lees ook: https://klazienaveenlokaal.nl/2018/03/30/zwartemeer-krijgt-pastoorsboerderij-uit-19e-eeuw-terug/