Meefietsen en testen nieuwe fietsknooppuntensysteem Natuurpark Moor-Veenland

Het fietsknooppuntensysteem dat in het kader van het Intereg-VA project ‘Grenzeloos Veen’ verder ontwikkeld is, is er nu ook in het Duitse deel van het Natuurpark Moor-Veenland.

fietsknooppuntensysteem

Het Internationaal Natuurpark Moor-Veenland bestaat intussen al ruim tien jaar. Tot nu toe was het verschil tussen het Duitse en het Nederlandse deel van het Natuurpark duidelijk zichtbaar. In het kader van het Intereg-VA project ‘Grenzeloos Veen’ is het fietsknooppuntensysteem in het gehele Natuurpark gebied nu beschikbaar. De knooppunten van fietsroutes gaan vanaf nu ook naadloos de grens over naar het Duitse deel van het Natuurpark.

meefietsen en testen

Vanaf zaterdag 26 mei zal je heel eenvoudig je fietsroute de landsgrens over kunnen inplannen om uiteindelijk ongemerkt Duitsland in te belanden. Iedereen die zich vooraf aanmeldt, mag samen met de organisatie meefietsen. Op zaterdag 26 mei kunt u met ons meefietsen vanaf 14.00 uur tot circa 17.00 uur. Wij gaan de nieuwe en uitgebreide routes testen tijdens een grensoverschrijdende fietstocht. De route gaat via het Bargerveen over de grens naar Twist-Bült. Hier trakteren we op koffie en gebak om vervolgens via Twist terug het Bargerveen in te fietsen om te eindigen bij het startpunt in Zwartemeer.

aanmelden

Het startpunt is zaterdag 26 mei om 14.00 uur is bij de boerderij van Staatsbosbeheer Veenland aan de Kamerlingswijk OZ 83 in Zwartemeer. Aanmelden is verplicht, omdat het aantal deelnemers beperkt is.

Tel: +49 (0) 5931 44 4008 of via e-mail: koop@emsland.com

Facebook pagina: https://www.facebook.com/naturparkmoor/
Website: https://nl.naturpark-moor.eu/