Accordeon & Trekzak Festival op Veenpark in ere hersteld

Het Veenpark in Barger Compascuum brengt ook dit jaar weer veel extra’s naast het dagelijkse programma. Ook het Accordeon & Trekzak Festival op het Veenpark wordt in ere hersteld.

Iedere dag kunt u meerijden met de treinen en varen met de boot door het prachtige Veenpark. Maar ook de bakker, de klompenmaker en de turfsteker zijn vrijwel altijd aan het werk, terwijl ook de kruideniers- en de bakkerswinkel op het Veenpark zijn geopend. Maar naast het dagelijkse programma heeft het Veenpark ook nog veel extra’s op de agenda staan.

Accordeon- & TrekzakFestival terug

Jarenlang was een dorp van plaggenhutten op verend veen het unieke en zeer sfeervolle decor voor een Midzomeravond Accordeon- en Trekzakfestival. Veenpark_1982-2016Veenpark_1982-2016Onder de eeuwenoude eiken van ‘t Aole Compas in het Veenpark verzamelden zich in de hoogtijdagen van het festival meer dan 50 muzikanten. De vrijwilligersvereniging van het Veenpark heeft het festival vorig jaar nieuw leven ingeblazen. Bij de organisatie van het festival zijn de accordeonisten van het Veenpark betrokken en ook een oud gediende van de vorige edities. De coördinator is Jan Prins, die in het verleden betrokken was bij de organisatie van andere succesvolle festivals.

Gratis toegang

Het gedeelte van het park waar de plaggenhutjes staan is vanaf 16.00 uur voor belangstellenden vrij toegankelijk. Ook de reguliere bezoekers van het Veenpark die al eerder die dag zijn gekomen kunnen natuurlijk deze unieke muzikale avond meebeleven.

Het Accordeon & Trekzak Festival vindt plaats op zaterdag 25 augustus van 16.00 tot 23.00 uur en zal worden afgesloten met een fakkeltocht. De toegang is gratis.

Deelnemers gezocht

Natuurlijk geen festival zonder deelnemers, dus bij deze een oproep om je alvast aan te melden. Op de dag zelf is er voor de deelnemers een ontvangstbalie ingericht. Elke deelnemer krijgt een aantal consumptiebonnen en iets te eten. Ook de traditie van een jaarlijkse oorkonde voor de deelnemers wordt in ere gehouden. Aanmelding graag zo spoedig mogelijk bij Jan Prins en dat kan op telefoonnummer 0591 353568 of per e-mail: prinsenpaar@home.nl

overzicht extra Veenpark-agendapunten 2018:

Maandag 21 mei (2e Pinksterdag ): Pinksterbroed
Zondag 24 juni Nationale Veendag (onder voorbehoud)
(datum staat nog niet vast) Draaiorgeltjes Dag
Woensdag 25 juli Compascumer Dagen
Donderdag 26 juli Compascumer Dagen
Woensdag 1 augustus Compascumer Dagen
Donderdag 2 augustus Compascumer Dagen
Woensdag 8 augustus Compascumer Dagen
Donderdag9 Compascumer Dagen
Woensdag 15 Compascumer Dagen
Donderdag 16 Compascumer Dagen
Zaterdag 25 augustus Accordeon & Trekzak Festival
Zondag 2 september Boekweitoogst
Dinsdag 25 december (1e Kerstdag) DJ Christmas Party
Woensdag 26 december (2e Kerstdag) Kerstwandeling Plus met Kerstbuffet

error: De inhoud van deze website is beschermd !!