Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht krijgt versterking

Een conservator en een communicatiemedewerker gaan Museum Collectie Brands in Nieuw-Dordrecht versterken. De gemeente en de provincie verlenen daarvoor een jaarlijkse subsidie van 60.000 Euro aan het in 2011 geopende museum.

semi-professioneel erfgoedmuseum

Met de versterking van een conservator en een communicatiemedewerker wil het museum doorgroeien naar een semi-professioneel erfgoedmuseum.

Collectie Brands is in 2011 gerealiseerd met financiële steun van de provincie Drenthe en de gemeente Emmen. Het museum heeft de verwachting dat het bezoekersaantal kan gaan verdrievoudigen van 3.000 naar 10.000 bezoekers per jaar. Met de subsidie kan het museum een conservator en een communicatie-medewerker aanstellen.

Voorzitter Hank Peters van Museum Collectie Brands: “Dankzij de subsidie zien we mooie kansen om het museum verder te ontwikkelen en bij nog meer mensen onder de aandacht te brengen.”

bezoekersaantallen

Vorig jaar was er een dieptepunt qua bezoekersaantallen, want de teller bleef steken op slechts 3000 bezoekers. In het jaar van de oprichting, 2011, kwamen er nog ongeveer 5000 belangstellenden op het museum in Nieuw Dordrecht af.

(Bron: emmen.nu)
(Foto: archief klazienaveenlokaal.nl)

Lees ook:

Activiteitenagenda maart 2018 bij Museum Collectie Brands

error: De inhoud van deze website is beschermd !!