Activiteitenagenda maart 2018 bij Museum Collectie Brands

Het Museum Collectie Brands in Nieuw Dordrecht heeft de agenda met activiteiten voor de maand maart 2018 bekendgemaakt.

Hieronder een overzicht voor de maand maart 2018:

11 maart: koffielezing aanvang 11.00 uur

Entreeprijs voor deze koffielezing bedraagt € 5,00 p.p., de eerste kop koffie of thee is gratis.

Drents, een taol um te smokken. In dizze lezing giet Jan Germs, directeur van het Huus van de Taol, in op de achtergronden van de Drentse taol en meertao-ligheid in het algemien. Hoe kiekt mèensen tegen streektaol an? Waorum hebt ze dizze holding? En hoe zit het met het Drents, is dat een ofgeleide van het Nederlands? Behalve een nuvere lezing over taol met lichtkans verrassingen en onverwachte anekdotes wordt er veurlezen in het Drents en kun der ok nog wal ies muziek klinken.

25 maart: Streektaalmiddag aanvang 11.00 uur

Entreeprijs voor deze middag bedraagt € 10,– p.p., de eerste kop koffie of thee is gratis.

Poëzie, verhalen en liedjes door Marga Kool, Jan Veenstra en Egbert Meijers. Samen beheersen deze drie zwaargewichten alle aspecten van taal en hebben zij ook nog iets anders gemeen, hun band met Drenthe. Verwacht dan ook om getrakteerd te worden op prachtige stukjes Drentse proza, maar kijkt u ook niet gek als satire om de hoek komt kijken. Neem daarbij de voorliefde voor theater en liedteksten, gegarandeerd dat u een vermakelijke middag staat te wachten. Meer kunnen wij u niet vertellen over deze streektaalmiddag, want wat er precies op het programma staat is ook voor ons een verrassing.

Opgeven

Voor beide bovenstaande aktiviteiten dient u zich op te geven via 0591-393400 (tijdens openingstijden) of via activiteitmcb@gmail.com Let op: VOL IS VOL! U kunt op de dag zelf bij de receptie betalen.

NL Doet

Vrijdag 9 en zaterdag 10 maart van 09.00 – 17.00 uur

NL Doet: Ook ons museum doet dit jaar hier weer aan mee. Het betreft diverse werkzaamheden in de tuin en hiervoor zoeken wij dus vrijwilligers die ons in dit weekend hiermee willen helpen. Opgaven via: info@collectie-brands.nl t.a.v. de museummanager.

Boekenweek

Zaterdag 10 maart  en zondag 18 maart (openingstijden museum)

Wisseltentoonstelling in het kader van de Boekenweek, met als thema Natuur.

Museum Collectie Brands
Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
Tel. 0591-393400
Website: http://www.collectie-brands.nl/ 
E-mail: info@collectie-brands.nl
Facebook: https://www.facebook.com/