Oud-bakker Tinus van Veenen verrast met onthulling naambordje

tinus-van-Veenen-webRegio/Erica – Donderdag 21 maart had de ZorgVilla, een kleinschalige woonlocatie in Veenoord, een uitje naar het Griendtsveenpark in Erica georganiseerd. Het groepje bestond naast oud bakker Tinus Van Veenen uit enkele andere bewoners en vrijwillige tuinmannen die altijd op donderdag bij de ZorgVilla zijn te vinden.

In september vorig jaar werd er bij de ZorgVilla een buren-creamarkt georganiseerd. Op deze markt verkocht Tinus van Veenen als voormalig bakker samen met enkele medebewoners hun eigen gebakken koekjes. Deze koekjes vielen bijzonder in de smaak en er werd een leuk bedrag bijeengebracht. Hierop kon er een cheque van €150,= aan het Griendtsveenpark worden aangeboden.

Tinus van Veenen is een echte ambassadeur van het park. Hij heeft vele jaren aangrenzend aan het park gewoond, en was bakker in de directe omgeving  waar het Griendtsveenpark gelegen is. Bijzonder actief als vrijwilliger, zorgde hij vanaf 1985 dat het overtollige, oude brood uit de bakkerij, naar de dieren in het parkje ging.

Gulle gift aan het Griendtsveenpark

Onlangs had Van Veenen nog een gulle gift gedaan voor het onderhoud aan het park. Oud bakker Van Veenen werd op zijn beurt verrast met een gedenkbord! Hij mocht onder toeziend oog van veel vrijwilligers en bezoekers een naambordje onthullen dat aan het hek was bevestigd. Hierop staat: ‘Dit hekwerk is aangeboden door Dinie en Tinus van Veenen’. Een mooi en emotioneel moment voor de oud-bakker. Dat de naam van zijn overleden vrouw ook is vermeld is meer dan logisch. Zij waren altijd samen werkzaam in de bakkerij. Dankzij Van Veenen is het Griendtsveenpark een mooi hek en bijzonder gewaardeerde gift rijker.hekje-web

(Foto’s: Mariëlle Hensums)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!