Eerste kleine expositie Industrieel Erfgoed geopend

MCB-Dewy-Leal_handeling_0028webRegio/Nieuw-Dordrecht  – In Nieuw-Dordrecht is in Museum Collectie Brands vrijdagavond 15 maart officieel de eerste kleine expositie van een viertal over het industrieel erfgoed voor een periode van in totaal twee jaar geopend.

Wethouder Dewy Leal nam onder het toezicht van voorzitter Hank Peters vrijdagavond hiervoor snoer en steker ter hand, en met het oplichten van een speciale looplamp werd officieel de kleine expositie “elektrotechniek” geopend. Hierop werden de aanwezigen uitgenodigd om de eerste van vier kleine exposities te komen bewonderen. De eerste is vanaf 15 maart t/m 16 juni te bewonderen. Na deze datum staan er nog drie kleine exposities over het Industrieel Erfgoed op het programma, https://collectie-brands.nl/exposities/

MCB_overzicht_0016webMaar vooraf werden er een tiental vrijwilligers door Marianne Bakker van het museum in het zonnetje gezet.MCB_vrijwilligers_0009web Zonder de inzet van de vele vrijwilligers is het organiseren van zo’n expositie vrijwel onmogelijk. De meeste vrijwilligers hebben iets met de vakrichting elektrotechniek te maken of te maken gehad.MCB_expositie_verlichting-0070web De ouderwetse knopjes die de diverse in Emmen geproduceerde armaturen lieten ontbranden vielen in de smaak.MCB_expositie-Dewy-Leal-0037web

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!