“31 Dagen December” nieuwe tentoonstelling Museum Collectie Brands

Foto-tentoonstelling-31-Dagen-December-(4)---Museum-Collectie-Brands-(002)Regio/Nieuw-Dordrecht – Na het succes van de tentoonstelling Kerst & Kaart vorig jaar presenteert Museum Collectie Brands ook dit jaar weer een thematentoonstelling rondom de feestdagen: “31 Dagen December”.

Vrijdagmiddag 10 november vond de officiële opening plaats waarbij wethouder Dewy Leal de openingshandeling verrichtte. Deze tentoonstelling is geïnspireerd op de adventskalender. Er zijn 31 objecten te zien de te maken hebben met tradities in de decembermaand. Sommige tradities gaan al jaren mee, andere zijn nog betrekkelijk nieuw.Foto-tentoonstelling-31-Dagen-December-(2)---Museum-Collectie-Brands

In de decembermaand denken we natuurlijk al snel aan sinterklaas, kerstmis en oud en nieuw, maar we kennen nog veel meer gebruiken dan dat. Denk bijvoorbeeld aan midwinterhoornblazen, knieperties bakken en de Dr. Denker puzzel van het Dagblad van het Noorden.

In de tentoonstelling “31 Dagen December” zijn de objecten niet zomaar uitgestald in vitrines. Om de beleving van het openen van een adventskalender na te bootsen, heeft elk object in de tentoonstelling zijn eigen genummerde ‘vakje’ gekregen. Enkele vakken zijn ook echt te openen door middel van een deurtje. Nu gaat er niet een chocolaatje achter schuil, maar een object met een leuke wetenswaardigheid.Foto-tentoonstelling-31-Dagen-December-(3)---Museum-Collectie-Brands

Aan sfeer is ook geen gebrek in de tentoonstelling. Wekenlang hebben vrijwilligers gewerkt aan een prachtig winters decor waardoor je al helemaal in de stemming komt voor de feestdagen. De tentoonstelling wordt gecomplementeerd door twee verzamelingen van particulieren uit de regio die hun kerststallen- en sneeuwpoppencollectie aan het museum hebben uitgeleend. In onze ogen zeer toepasselijk voor een museum dat zelf begon als één grote verzameling.

Bezoekers kunnen hun ogen volop de kost geven en wetenswaardigheden opdoen, maar het biedt bovenal een flinke dosis herkenning van hoe wij de decembermaand doorbrengen met familie, vrienden en geliefden. De tentoonstelling is t/m 25 februari 2024 te bezoeken.

 

Museum-Collectie-Brands_2020-1-web

Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
T: 0591-393400 (tijdens openingstijden)
E-mail: info@collectie-brands.nl
Website: www.collectie-brands.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!