Textiel Race van start in St. Theresia Basisschool Barger-Compascuum

Finn-Sara-Jan-Bos_MSL9176WRegio/Bargercompascuum – Vier weken lang textiel inzamelen! de Textiel Race Emmen gaat vandaag van start! Op de foto nemen Finn en Sara van de St. Theresia  basisschool in Barger-Compascuum symbolisch een eerste zak met textiel in ontvangst.

Vijftien basisscholen uit de gemeente Emmen gaan vier weken lang de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk textiel in te zamelen. Voorafgaand aan de race beginnen de kinderen met een gastles om zo op een leerzame en interactieve manier te leren. Het gaat hierbij over onderwerpen als consuminderen, de impact van het maken van textiel op mens en milieu, reparatie, hergebruik en recycling. groepsfoto_zonder_MSL9204WOp bovenstaande foto poseren alle kinderen tezamen met wethouder Jan Bos en hun docenten.

Alle gastlessen worden in de week voor de start van het project gegeven (de week van 11 september 2022). De Textiel Race is tussen maandag 18 september tot en met donderdag 12 oktober 2023.

Wat is de textielrace?

De Textiel Race is een wedstrijd tussen scholen in een regio om zoveel mogelijk oude kleding en textiel bij mensen uit de buurt op te halen. Tijdens een Textiel Race kunnen buurtbewoners hun oude en kapotte textiel aanmelden op deze website. Scholieren en buurtbewoners maken dan een afspraak om het textiel thuis op te laten halen. De school scoort hier punten mee die op deze site worden bijgehouden. Na vier weken wordt de winnaar bekend die een toffe schoolreis wint. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van oude kleding en textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk. De Textiel Race is een gloednieuw project van de bedenker van de succesvolle E-waste Race (meer dan 1100 scholen deelgenomen in zeven jaar tijd).

error: De inhoud van deze website is beschermd !!