Museum Brands blij verrast met schenking

Schenking-prehistorische-urnen-Museum-Collectie-BrandsNieuw-Dordrecht- Eric van der Schoot is een amateurarcheoloog die onlangs in Nieuw-Dordrecht is komen wonen. Met een schenking door hem aan het plaatselijke Museum Collectie Brands werd het museum blij verrast.

Een schenking van twee prehistorische urnen door amateurarcheoloog Eric van der Schoot die onlangs in Nieuw-Dordrecht is komen wonen. ‘Een geweldige verrassing voor het museum. De urnen zijn een mooie toevoeging op de collectie van het museum’ zegt conservator Thomas Bruins.

Het museum beschikte al over scherven en replica’s van prehistorisch aardewerk, maar had nog geen archeologisch-intacte exemplaren. De dunne wanden van de urnen tonen dat het geen alledaagse gebruiksvoorwerpen zijn, maar dat ze puur bedoeld waren om gecremeerde resten in te bewaren. Verder wijzen twee kleine, identieke, inkepingen in de rand erop dat de opgraving destijds is verricht door een onvoorzichtig iemand met een spade. Het museum verricht momenteel nog onderzoek naar de urnen in de hoop meer te leren over hun precieze herkomst.
Bezoekers kunnen de urnen met eigen ogen bewonderen in de Janny Jalving zaal waar ze een mooie plek hebben gekregen.

Museum-Collectie-Brands_2020-1-web

Museum Collectie Brands

Herenstreek 11
7885 AT Nieuw-Dordrecht
0591-393400 (tijdens openingstijden)
E-mail: info@collectie-brands.nl
Website: https://collectie-brands.nl/

error: De inhoud van deze website is beschermd !!