Voorbereidingen Drenthe Loopfestijn in volle vaart

Drenthe Loopfestijn 2017Klazienaveen – Als er iets unieks in Klazienaveen is, dan is het wel het Drenthe Loopfestijn! Dit jaar zal voor inmiddels de 38e keer het startschot gaan klinken!

Zaterdag 27 mei is de dag dat voor de 38e keer de start van een uniek en sportief evenement vanuit het centrum Klazienaveen zal gaan plaatsvinden. Het Drenthe Loopfestijn! Dit dankzij de tomeloze inzet van de vele vrijwilligers. En dat niet alleen op de dag zelf, maar met eigen inbreng gedurende meerdere uren/dagen over het gehele jaar verspreid.

Voormalige marktplein

De datum staat vast op zaterdag 27 mei aanstaande en het programma is intussen door de organisatie bekendgemaakt. In overleg met de gemeente Emmen, de lokale ondernemers en de marktmeester zijn de routes vastgesteld. Hierdoor zijn er minder afsluitingen van straten, waardoor de winkels, inwoners en bezoekers minder overlast zullen ondervinden. De markt vindt deze dag plaats op het voormalige marktplein.

De Brugstraat en de Vastenow zijn natuurlijk ook weer in het parcours opgenomen. De Herenstreek en de rotonde in Nieuw Dordrecht zijn buiten het parcours gelaten waardoor de doorstroming van het verkeer veel beter gewaarborgd is en onder andere het Veenpark goed bereikbaar is. Zoals op de onderstaande kaarten staat aangegeven, loopt de route via de Streek en niet zoals eerst werd vermeld via de Kazerneweg. Slechts een kort gedeelte van het van Echtenskanaal Noordzijde is afgesloten, namelijk van Venus tot en met de Meridiaan.

Ook is in het centrum de doorgaande verkeersader Van Echtenskanaal Noordzijde buiten het parcours gelaten op uitdrukkelijk verzoek van de Handelsvereniging. Er worden in overleg met de winkeliers meerdere sluizen gerealiseerd, zodat de winkels goed bereikbaar zijn. Het evenement is rond 18:30 uur afgelopen.

Kort programmaoverzicht

13:00 uur 1000 meter Kidsrun  6 t/m 9 jr.
13:15 uur 2000 meter Kidsrun 10 t/m 12 jr.
13:30 uur 3000 meter Esdalrun (uitsluitend leerlingen Esdal College)
14:30 uur Halve Marathon Elektromotoren Emmen, Dames senioren, Dames masters (40+) Heren senioren, Heren masters (40+)
15:00 uur 10km JMS techniek  Heren, Dames
16:15 uur 4 Mijl Peter van Dijk Heren, Dames

Uitgebreid programmaoverzicht

Kidsrun
6 t/m 9 jaar, 1000 meter, 1 ronde, starttijd 13:00 uur, 10 t/m 12 jaar, 2000 meter, 2 ronden, starttijd 13:15 uur. Kidsrun_2023web Vanaf de start aan de Langestraat via het van Echtenskanaal, Meridiaan, Evenaar, Venus, van Echtenskanaal naar de finish aan de Langestraat.

Esdalrun
Esdalrun, 3000 meter, 2 ronden, startijd 13:30 uur. Esdalrun_2023web
Vanaf de start aan de Langestraat via het van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Horizon, Evenaar, Venus, van Echtenskanaal naar de finish aan de Langestraat.

Elektromotoren Emmen Halve marathon
Vanaf 16 jaar, 2 rondes, starttijd 14:30 uur. Halve-Marathon-2023webVanaf de start aan de Langestraat, via het van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Horizon, Poolcirkel, Brugstraat, Vastenow, de Streek, mr. Ovingstraat, voor de trambrug linksaf langs het Koning Willem Alexander kanaal, via de Vastenow naar het keerpunt bij de rotonde op Nieuw-Dordrecht, terug via de Vastenow, Brugstraat, Poolcirkel, Horizon, Evenaar, Venus, van Echtenskanaal naar de finish aan de Langestraat.

JMS Techniek 10 km.
1 ronde, starttijd 15:00 uur. 10km_2023webVanaf de start aan de Langestraat, via het van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Horizon, Poolcirkel, Brugstraat, Vastenow, De Streek, Mr. Ovingstraat, voor de trambrug linksaf langs het Koning Willem Alexander kanaal, via de Vastenow naar het keerpunt bij de rotonde op Nieuw-Dordrecht, terug via de Vastenow, Brugstraat, Poolcirkel, Horizon, Evenaar, Venus, van Echtenskanaal naar de finish aan de Langestraat.

Peter van Dijk 4 mijl
1 ronde, starttijd 16:15 uur.  4-Mijl_2023web Vanaf de start aan de van Echtenskanaal, Meridiaan, Noorderkeerkring, Horizon, Poolcirkel, Brugstraat, via de Vastenow naar het keerpunt, terug via de Vastenow, Brugstraat, Poolcirkel, Horizon, Evenaar, Venus, van Echtenskanaal naar de finish aan de Langestraat.

Interesse als vrijwilliger?

Is uw interesse gewekt en zou u ook uw bijdrage willen leveren in deze prachtige sportieve organisatie, hoe klein dan ook? Het Drenthe Loopfestijn is altijd op zoek naar mensen die willen meehelpen om het Drenthe Loopfestijn te organiseren. Er zijn verschillende taken waarover je mee kan denken en die je zou kunnen uitvoeren. Nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie? Of wil je eens een vergadering bijwonen om te zien hoe de organisatie in zijn werk gaat? Stuur dan een mail of bel ons:

E-mail: voorzitter@drentheloopfestijn.nl
Tel: 06 – 505 00 133

 

(Foto: archief Henk Lambers)

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!