Klazienaveners op stemlijsten Provinciale Staten en Waterschappen

stemmen-stembureauKlazienaveen – Gaat u ook stemmen? is een veelvuldig gestelde vraag. Er geldt namelijk geen stemplicht in Nederland maar het is een recht!

Komende woensdag 15 maart zijn verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Iedereen die stemgerechtigd is kan met zijn of haar stemrecht invloed uitoefenen op het huidige (-wan-)beleid in Nederland. Laat u uw stem verloren gaan of bouwt u mee aan een betere afspiegeling van de maatschappij in de regering? Door te gaan stemmen maak je de kans kleiner dat de huidige, vaak op hoge posities geplaatste politici, die last hebben geheugenverlies of nog erger, terug kunnen komen en hun gedrag voort kunnen zetten.

Breng daarom ook uw stem uit en stem daarom bij voorkeur op lokale politici, mensen uit uw dorp of woonomgeving. Wij hebben de kieslijsten voor u nageplozen en kwamen een aantal Klazienaveense namen tegen.

Provinciale Staten

1- Trijntje Hummel -PVDA
2- Hendrikus Velzing -FVD
3- Roy Ahlers -SP
4- Harry Omlo -JA21

Algemeen bestuur waterschap Vechtstromen

1- Herman Timmerman -AWP voor water, klimaat en natuur
2- Gezinus Wolters -BBB

Omliggende dorpen

Ook omliggende dorpen als Zwartemeer, Erica, Nieuw-Dordrecht en Barger-Compascuum kennen een aantal lokale politici die verkiesbaar zijn.

Provinciale Staten

1- Fenneke Mensen-Maat Barger-Compascuum -PVDA
2- Marja Reuver Nieuw Dordrecht -GroenLinks
3- Wim Moinat Zwartemeer -SP
4- Marc Kuiper Zwartemeer -SP
5- Henk Jumelet Erica -CDA
6- Samantha Boxman Zwartemeer -Partij voor de Dieren

Gezien de wateroverlast en bodemverzakkingen in de omgeving zou je verwachten dat vanuit de omliggende dorpen ook mensen op de lijsten voor de waterschapsverkiezingen zouden zijn. Helaas is dit niet het geval. Komt u er nog steeds niet uit? Dan is er altijd nog de stemwijzer. Laat uw stem niet verloren gaan!

error: De inhoud van deze website is beschermd !!