150-Jaar Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam/Veenoord

Zuiderkerk_Nieuw-AmsterdamNieuw-Amsterdam – De Zuiderkerk in Nieuw Amsterdam viert officieel het 150 jarig bestaan op 21 april 2023. Hieraan wordt in het laatste weekend in maart ruim aandacht besteed!

Het is 21 april 1873, dat de eerste steen van de Zuiderkerk in Nieuw Amsterdam gelegd werd door ds. H. van Ingen. Het is dit jaar dus al 150 jaar geleden dat de grondlegging van De Zuiderkerk  plaatsvond. De kerkenraad van de Zuiderkerk Nieuw Amsterdam-Veenoord besteed op zaterdag 25 en zondag 26 maart hieraan dan ook ruim aandacht.

Laatste puntjes

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om de kerkzaal een totaal ander uiterlijk te geven. De wanden zijn intussen voorzien van een nieuwe verflaag, nieuwe vloertegels zijn er gelegd en is er een mooie stiltehoek gecreëerd. Ook zijn de banken vervangen door stoelen zodat de opstelling flexibel is geworden. Er zijn voorzetramen geplaatst, nieuwe gordijnen opgehangen en nieuwe antependia (kleurrijke lap stof vol symboliek-red.) aangeschaft. De huidige geluidsinstallatie zal worden vervangen en een tweede videocamera wordt geplaatst om alles nog beter in beeld te kunnen brengen via Kerkdienstgemist.nl.  De komende paar weken worden de werkzaamheden afgerond en de laatste puntjes op de i gezet.

Feestelijke dienst

Zondagmorgen, 26 maart, vindt de her-ingebruikname van de kerkzaal plaats met een feestelijke dienst. Deze dienst begint om 10.00 uur. De Cantorij o.l.v. Willy Misker zal in deze dienst haar medewerking verlenen. Iedereen is van harte welkom!

Fototentoonstelling

Op zaterdagmiddag 25 en zondagmiddag 26 maart is er een fototentoonstelling van de afgelopen 150 jaar Zuiderkerk. Deze tentoonstelling is op beide dagen van 13.30 uur tot 16.30 uur te bekijken in de grote achterzaal en de kerkzaal en is voor iedereen vrij toegankelijk. Het is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Piano/Orgelspel door Jan Lenselink

Op zondagmiddag 26 oktober is er in de kerkzaal tevens prachtig piano-/orgelspel. Dit wordt verzorgd door niemand minder dan de bekende musicus Jan Lenselink.

We hopen u op de genoemde dagen te kunnen ontvangen. Koffie en thee staat klaar en wordt gratis aangeboden!

Tot ziens!zuiderkerk tekening Kerkenraad Zuiderkerk Nieuw-Amsterdam/Veenoord

error: De inhoud van deze website is beschermd !!