Herman Timmerman: aanspreekpunt Waterschap Vechtstromen regio Drenthe

Herman_Timmerman-eind-webKlazienaveen – Binnenkort zijn er de Waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. Er gaan stemmen op (-ook op TV-) om niet te gaan stemmen! In Klazienaveen is Herman Timmerman het aanspreekpunt voor het Waterschap Vechtstromen regio Drenthe en verteld waarom het juist wel belangrijk is om te gaan stemmen.

Niet gaan stemmen? ‘Juist wel,’ vindt Herman Timmerman, ‘want de Waterschapsverkiezing doet er namelijk wel toe! U als ingezetene betaald elk jaar waterschapsbelasting. En dan wilt u toch ook weten wat er met uw financiële bijdrage gedaan wordt?’

Rioolwater en de reiniging

Het rioolwater wat door alle inwoners tezamen geproduceerd wordt, wordt door de gemeentes opgevangen in het rioolstelsel, een systeem wat ook bij u in de straat ligt. Het is heel belangrijk om dat rioolwater te reinigen en te zuiveren. Het afvalwater wordt ontdaan van allerlei vervuilingen, zoals medicijnresten. Maar wist u dat er tijdens de pandemie ook het coronavirus in grote hoeveelheden aangetroffen werd? Uw financiële bijdrage wordt ook gebruikt om het waterniveau in sloten en kanalen en het grondwaterpeil op niveau te houden.

Het Waterschap zorgt er ook bij droogte voor, dat het grondwaterpeil op normaal niveau blijft. Dit wordt gedaan door water terug te pompen vanuit het IJsselmeer. In de afgelopen jaren is er heel veel water teruggepompt om het waterniveau vast te houden.

Tegels eruit en groen erin!

Ook bij zware stortregen zorgt het waterschap voor het tijdig afvoeren van het water. Dit is de laatste jaren een steeds groter wordend probleem door de klimaatveranderingen. Het is hierom ook van belang dat het regenwater meer en meer in de grond kan gaan zakken in de tuinen. Mede hierdoor is er nu extra aandacht voor het “Tegelwippen”. Tegels eruit en groen erin! Ook kun je als ingezetene overstappen op grint. Ook dan kan het water door de grond opgenomen worden. Heeft u overlast van water onder het huis of verzakkingen, dan kan het waterschap u hierbij misschien hulp bieden met bijvoorbeeld adviezen. Heeft u vragen over een van deze onderwerpen of anderzijds, neem dan eens contact op met Herman.

Aanspreekpunt

Hebt u vragen over het Waterschap Vechtstromen? Herman Timmerman vindt het van belang dat u als ingezetene bij vragen over het Waterschap een aanspreekpunt hebt. Dat kunt u in regio Drenthe dan ook bij hem doen. Herman is bereikbaar op:

Tel.: 06 – 531 440 45
E-mail: info@hermantimmerman.nl

p.s. Herman Timmerman staat ook op de kandidatenlijst voor de verkiezingen op woensdag 15 maart aanstaande! AWP voor water en natuur lijst 3 positie 8.

(Foto: foto skills Jans Jagt/Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!