Wie meldt u aan voor deelname aan de Cultuurprijs 2022?

Isa_Zwart_2022-03979wRegio – Wie wint de Cultuurprijs Emmen 2022 en wie meldt u aan voor deelname aan de Cultuurprijs 2022 die op vrijdag 6 januari 2023 uitgereikt wordt aan de winnaar.

Vrijdag 6 januari 2023 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Een opkomend talent kan genomineerd worden, maar ook iemand die zijn strepen in de muziek, dans, theater, kunst of literatuur al heeft verdiend en iedereen die zich hiertussen bevindt. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen. Voorgaande jaren werd de oeuvreprijs óf aanmoedigingsprijs uitgereikt, echter dit jaar is er voor gekozen om met een nieuwe opzet hierin geen verschil te maken.

De aanmoedigingsprijs werd eerder uitgereikt aan:
• Kinderboeken illustrator Mayon Middeljans (2021)
• Singer-songwriter Hannah Mae (2019)
• Singer-songwriter Isa Zwart (2017)

De oeuvreprijs werd eerder uitgereikt aan:
• Zangeres Carina Vinke (2020)
• Schrijver Pieter Koolwijk (2018)
• Musicus Leonard Leutscher (2016)

Aanmelden kan tot 6 november
Inwoners van de gemeente Emmen kunnen personen/organisaties voordragen voor deze prijs.
Aanmelden kan tot 6 november via:
• Het aanmeldingsformulier op de website www.cultuurprijsemmen.nl, of
• Een gemotiveerde voordracht, met vermelding van uw naam en adres naar
cultuurprijs@facet-emmen.nl.

Jury
De jury bestaat uit Bibian Welbergen namens Facet, schrijver Peter Veen, evenementen organisator Leonie Pluyter, Menso Rappoldt namens Grote Kerk Emmen en onafhankelijk voorzitter Nicole Stiekema. De jury maakt een selectie uit de aanmeldingen, waarop vervolgens gestemd kan worden. Op de website van Facet kan vanaf 29 november gestemd worden. De publieks- en jury stemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Cultuurprijs Emmen 2022 wordt uitgereikt.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!