Buurtsportcoaches Gemeente Emmen voltooien opleiding Baseball5

buurtsportcoaches_baseball5Emmen/Regio – Buurtsportcoaches van de Gemeente Emmen konden eindelijk de opleiding Baseball5 voltooien. Ja eindelijk, want de afgelopen twee jaar was er niet zoveel mogelijk, alsook de mogelijkheden om de agenda’s op elkaar af te stemmen.

Baseball5 opleiding Sportcoaches

Na ruim anderhalf jaar corona maatregelen en pogingen de agenda´s gelijk te trekken zijn de meeste buurtsportcoaches van de Gemeente Emmen dan eindelijk opgeleid om Baseball5 te gaan geven tijdens hun sportactiviteiten.

Baseball5 docent Erik Eilering mocht namens Soft- en Honkbalvereniging Bedrocks Emmen 10 coaches de ins en outs van het spelletje bijbrengen. Baseball5 is een vrij nieuwe variant van honkbal die gespeeld wordt zonder knuppels en handschoenen, maar uitsluitend met een zachte rubber bal. De bal wordt vanuit de hand het veld in geslagen en door de veldpartij verwerkt met vrijwel dezelfde regels als honkbal of softbal. Na afloop kregen de deelnemers voor hun eigen gebied een emmer met ballen mee.
De clinics en de emmers met ballen zijn vanuit het lokale ‘Sportakkoord Emmen Beweegt’ beschikbaar gesteld.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!