Muzikaal levensverhaal over Etty Hillesum tijdens Tweede Wereldoorlog

Etty-2022Nieuw-Amsterdam/Veenoord – Het 4 mei comité van Nieuw-Amsterdam-Veenoord verzorgen een muzikaal inzicht in het levensverhaal van Etty Hillesum tijdens de Tweede Wereldoorlog op zaterdag 30 april in de Zuiderkerk.

“Het verstoorde leven”

Tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben mensen op allerlei fronten ontzettend geleden. Eén van hen was Etty Hillesum, een vrouw met een enorm sterk karakter. Zij bleek een echte levenskunstenares te zijn die haar bewogen levensverhaal tijdens de oorlog heeft opgeschreven in haar dagboek “Het verstoorde leven”.

Ze hield er rekening mee dat ze de oorlog niet zou overleven maar ze had de wereld nog wel iets te vertellen. Zij heeft ervoor gekozen om een spiritueel proces aan te gaan om de mens, hoe monsterlijk hun daden ook waren, toch als mens te blijven zien. Dit heeft haar veel geworstel gekost maar in verbondenheid met een dierbare vriend heeft ze haar eigen innerlijke vrijheid kunnen omarmen en van daaruit ook met andere ogen naar anderen kunnen kijken. Etty Hillesum, een inspirerende levenskunstenares. Helaas is ze in 1943 in Auschwitz gestorven en mocht slechts 29 jaar worden.

Het muzikale levensverhaal van Etty Hillesum wordt u aangeboden door het 4 mei Comité Nieuw-Amsterdam/Veenoord! Iedereen is welkom! Soliste: Abke Bruins en Vocalgroep Choral o.l.v. Henk Ruiter. Zij gaan haar verhaal op een mooie en indrukwekkende manier muzikaal vertellen.

Waar:
Zuiderkerk
Vaart z.z. 86
7833 AD Nieuw-Amsterdam

Tijd: 19.30 – 20.30uur, kerkgebouw is open vanaf 19.00 uur
Toegang: Gratis, een vrije gift bij de uitgang is welkom.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!