Pilot gemeente Emmen met beweegapp ‘Vital Communities Challenge’

VCC-APPSTOREEmmen/Regio – Gemeente Emmen stimuleert een gezonde leefstijl en doet daarom mee aan het Europese Vital Cities Challenge project. Dit project heeft als doel om gemeenten te ondersteunen bij de ontwikkeling van datagedreven sportbeleid ter bevordering van de vitaliteit van de gemeenschap (community).

Uitdaging om meer te bewegen

Met behulp van de Vital Communities Challenge, VCC-app, worden inwoners uitgedaagd meer te bewegen. De sportieve prestaties (data) worden bijgehouden in de app. De resultaten, die anoniem zijn, worden eind van het jaar door de gemeente geïnterpreteerd en geëvalueerd.

Buurtsportcoaches

De buurtsportcoaches van de gemeente Emmen organiseren tal van activiteiten, speciaal voor kinderen uit groep 8 en voor de 65+ inwoners. Deze staan allemaal in de Vital Communities Challenge (VCC-app). Ook is het mogelijk dat gebruikers zelf een activiteit (challenge) aanmaken en elkaar uitdagen. De app is ontwikkeld door Kinetic Analysis en is gratis te downloaden in de App Store en de Google Play Store. VCC-GOOGLE-PLAYSTOREOok is het mogelijk om gezondheidsapps zoals Apple Health, Google Health, FitBit en Strava eenvoudig te koppelen aan de VCC-app.
De gemeente hoopt dat zoveel mogelijk inwoners de app gaan gebruiken, zodat zij haar sportbeleid op basis van ‘harde’ data en behoeften kan inrichten.

Internationaal project

Naast Emmen doen ook de steden Fuenlabrada (Spanje), Sofia (Bulgarije) en Trnava (Slowakije) mee.
Meer informatie over het project is te vinden op https://www.vitalcitieschallenge.eu/