Cursus Baseball5 valt in smaak bij docenten Drenthe College sport, bewegen en fit

Bedrocks_25-03-2022Emmen – Afgelopen vrijdag 25 maart hebben negen docenten van het Drenthe College sport en bewegen en Drenthe College Sport en Fit in Emmen een cursus Baseball5 gevolgd bij Bedrocks Soft- en Honkbalvereniging.

Bedrocks lid en door de honkbalbond KNBSB gecertificeerd Baseball5 instructeur Erik Eilering wist zijn kennis van deze straatvariant van het Honk- en Softbal over te dragen aan de enthousiaste docenten. Daarna werd het snelle spel in de praktijk gebracht waarbij het er fanatiek aan toe ging. Robin Brandjes, oud student van het Drenthe College en Baseball5- speler en Honkballer bij Bedrocks deed daarbij nog een aantal inningen mee en deelde na afloop de certificaten uit aan de deelnemers.

Laagdrempelig

Baseball5, ontwikkeld en veel gespeeld in Cuba, is een straatvariant van baseball en softball. Het wordt daar gezien als de bakermat van honkbal en softbal. Doordat er nauwelijks materialen nodig zijn is het laagdrempelig speelbaar. Je kunt het spelen op elke ondergrond en hebt weinig ruimte nodig. Kortom, sportplezier voor jong en oud! Daarnaast is door het kleine veld en de kleine teams het spel snel en dynamisch, en mede daardoor heel attractief. Niet alleen om het zelf te spelen, maar ook om naar te kijken. Baseball5 is een ideale spelvorm om in de wijk en bijvoorbeeld op scholen te spelen. Ook als trainingsvorm in de zaal of op het veld is Baseball5 zeer geschikt.

Foto

Op de foto gemaakt door Bert Springer staan, samen met negen docenten Drenthe College sport en bewegen en Drenthe College Sport en Fit, uiterst links Erik Eilering en uiterst rechts Robin Brandjes van de Bedrocks.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!