5.000 Gratis entreekaartjes China Lights voor minima

ChinaLights_2022-06791WEmmen/Regio – De gemeente Emmen stelt 5.000 gratis entreekaartjes China Lights voor minima in gemeente Emmen beschikbaar. Minima die reeds kaarten besteld hebben van hun budget stimuleringsregeling, krijgen hun geld teruggestort.

Gemeente stelt 5.000 kaarten beschikbaar

Minima in gemeente Emmen kunnen gratis naar China Lights. Mensen met een laag inkomen kunnen vaak weinig geld besteden aan ontspanning zoals een schoolreisje, een lidmaatschap van een (sport-)club of theaterbezoek. Gemeente Emmen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving, daarom stelt zij vrijkaarten aan minima beschikbaar. China Lights is een festival met lichtkunstwerken dat in het Rensenpark in het centrum van Emmen wordt gehouden. Het lichtfestival is dagelijks te bezoeken tussen 18.00 en 22.00 uur. Tijdens deze openingstijden moet entree betaald worden voor het park.

Doe Mee webshop vanuit de Stimuleringsregeling

Wethouder Raymond Wanders is blij minima een bijzonder uitstapje te kunnen bieden: “Inwoners met een laag inkomen bieden we verschillende regelingen waarin ze een bijdrage ontvangen voor bijvoorbeeld sport, zwemles of een theaterbezoek. Ze ontvangen dan een vrij te besteden bedrag in de Doe Mee webshop vanuit de Stimuleringsregeling. Soms blijft er weinig van het budget over voor cultuur of andere bijzondere uitstapjes zoals China Lights. Omdat we het belangrijk vinden dat ook minima meedoen, bieden we hen daarom gratis entreekaarten aan.”

Hoe werkt het?

Mensen met een minimuminkomen die gebruik maken van de Stimuleringsregeling kunnen via de Doe Mee webshop kaartjes aanvragen. In totaal zijn 5.000 vrijkaarten beschikbaar gesteld. Minima die kaarten besteld hebben van hun budget, krijgen hun geld teruggestort.

(Foto: Henk Lambers)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!