Nieuw bestuur Drenthe Loopfestijn richt haar blik op toekomst

bestuur-2022-Drenthe-Loopfestijn-MSL06943Web
De bestuursleden op de nieuwe start- en finishlocatie van het Drenthe Loopfestijn

Klazienaveen – Het nieuwe bestuur van het Drenthe Loopfestijn richt haar blik op de toekomst en maakt plannen. De afgelopen twee jaar kon het Drenthe Loopfestijn niet doorgaan in verband met de covid-19 pandemie, maar de voortekenen lijken gunstig en daarmee kan de 37e Editie van het Drenthe Loopfestijn georganiseerd worden.

Het nieuw gevormde bestuur met op de foto van links naar rechts op de nieuwe start- en finishlocatie (het voor een paar jaar terug nieuw ingerichte voormalige marktplein): Rob Doornbos, algemene activiteiten; Jan Sorgdrager, voorzitter; Kor Weender, penningmeester; Janine de Jonge, secretaris; Charlotte Tenfelde, communicatie en p.r. en Thomas van der Wal, algemene activiteiten.

Oud bestuursleden assisteren

Het nieuwe bestuur bestaat uit leden van de Loopgroep Klazienaveen en van de Stichting Triathlon Klazienaveen. Gelukkig wordt het nieuwe bestuur geassisteerd door oud-bestuursleden. Het nieuwe bestuur wil er opnieuw een mooi loopfeest van te maken, en hiermee ook de hardloopsport weer op de kaart te zetten. Voorzitter Sorgdrager: “De covid-19 pandemie heeft laten zien hoe belangrijk onze gezondheid is en daar behoort bewegen en dus hardlopen ook zeker bij”.
Het bestuur rekent op gezelligheid van de Klazienaveners zodat wij samen een mooi evenement hebben. Als er mensen zijn die ideeën hebben, zoals bijvoorbeeld straat-BBQ’en, DJ’s, muzikanten, straatartiesten, enz. om het parcours op te vrolijken, dan worden zij gevraagd zich te melden bij secretaris Janine de Jonge. E-mail: secretaris@drentheloopfestijn.nl of vragen@drentheloopfestijn.nl.

Vrijwilligers

Het loopfestijn kan alleen maar georganiseerd worden met hulp van veel vrijwilligers voor onder andere het inschrijfbureau, opbouw en afbraak van start en finish, bij de verzorgingsposten en routebegeleiding. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan bij voorzitter@drentheloopfestijn.nl.

Loopclinics

Binnenkort worden er loopclinics door de Loopgroep Klazienaveen georganiseerd ter voorbereiding op de 37e Drenthe Loopfestijn. Voor de komende jaren zullen de plannen meer gericht zijn op wellicht een uitbreiding van het Drenthe Loopfestijn. Hierbij wordt gedacht aan bijvoorbeeld de marathon en een wijziging in het parcours. Daarnaast zal er nog meer samenwerking komen tussen de Loopgroep en de Triathlonvereniging, zodat het hele jaar door er sportieve activiteiten kunnen plaatsvinden.

Sorgdrager: “Daarbij verkeert niet alleen het Drenthe Loopfestijn in onze gedachtenlijn, maar wij denken hierbij ook aan de Triathlon, de Bargerveen Trailrun, en de SportBoxx Oosterbosrun. Nog verder in de toekomst kijkend, kan dit nog verder uitgebreid worden met meer sportieve evenementen.”

37e Drenthe Loopfestijn

Halve marathon, 10 km, 5 km en Kidsrun 

Dit jaar kunnen bovenstaande afstanden op zondag 22 mei 2022 gelopen gaan worden. Het belooft opnieuw een leuk en sportief gebeuren te worden. Dit jaar bestaat de hoofdafstand uit de halve marathon. Ook is er de tien kilometer en de vijf kilometer. De jongste lopers kunnen zich uitleven op de Kidsrun. Ook is er de Esdalrun waarbij de leerlingen van het Esdal College zich kunnen aanmelden. Als voorbereiding op dit evenement kunnen lopers zich ook aanmelden voor de loopclinics die verzorgd worden door Loopgroep Klazienaveen. Meer informatie, zoals bijvoorbeeld de starttijden, wordt later bekendgemaakt. De inschrijving voor de 37e editie is afgelopen dinsdag 1 februari geopend. Inschrijven kan via www.drentheloopfestijn.nl of via www.inschrijven.nl.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!