Reflectoren moeten veiligheid oversteek Brugstraat verbeteren

Feijen_MSL06668W

Klazienaveen – Fijen BV uit Raamsdonkveer heeft in opdracht van de EOP-Klazienaveen woensdagochtend een aantal reflectoren geplaatst op de oversteek nabij de Brugstraat. Het EOP hoopt hiermee dat de gevaarlijke oversteek in het donker een stuk veiliger wordt.

Het verkeer dat het centrum nadert en verlaat, wordt vanaf nu ruimschoots op tijd extra alert gemaakt op de oversteek voor het voetgangers- en fietsverkeer.  Enige tijd terug heeft er op deze plaats een ernstig ongeval met zwaar letsel plaatsgevonden.

Rene Fijen van het gelijknamige bedrijf heeft de reflectoren zo op het wegdek geplaatst dat ze niet in de spoorvorming van het verkeer liggen. Hiermee is de levensduur een stuk langer is de verwachting. EOP_MSL06632WRene: “Dit stukje weg is inderdaad erg druk en dit is daarom een zeer goede actie van het EOP. Ik wist helemaal niet dat er zoiets als een EOP bestond, wel een heel goed voorbeeld van de betrokkenheid van bewoners en het nauwe overleg met de gemeente Emmen.”Feijen_MSL06674W

Intussen zijn er ook op de gevaarlijke kruising Dordsedijk/Broekweg/Kruiwerk ook reflectoren geplaatst. De wens van het EOP is dat er nu ook nog knipperlichten geplaatst gaan worden. In een volgend stadium is ook de kruising Dordsedijk/Derksweg/Jonkheer MWC de Jongestraat aan de beurt. Het EOP Klazienaveen hoopt hiermee een belangrijke stap te zetten naar een veiliger Klazienaveen.

(Foto’s: Henk Lambers)