Groen licht voor start nieuwbouw Meridiaan

Meridiaan-sloop-flat-april-2021

Emmen/Klazienaveen – Groen licht voor start nieuwbouw aan de Meridiaan na de sloop van de twee verouderde flatgebouwen met 41 appartementen en 10 garageboxen. Er werden er een 5-tal bezwaarschriften ingediend na het presenteren van de nieuwbouwplannen in de zomer van 2021.

Volgens de woningbouwcorporatie voldeden de oude appartementen niet meer aan de huidige eisen. Er was geen liftinstallatie en ruimten waren slecht geïsoleerd en gehorig. Op de oude locatie, wat intussen een leeg en schoon opgeleverd terrein is, verschijnen drie woongebouwen met in totaal 69 eenheden en 84 nieuwe parkeerplaatsen. Ook zal er een rij met 5 eengezinswoningen gerealiseerd gaan worden, al met al een behoorlijke vernieuwing met een, volgens de gemeente Emmen, kwaliteitsslag voor Klazienaveen.

In de afgelopen zomerperioden lagen de ontwerpplannen gedurende een aantal weken ter inzage. Hierop werden er 5 bezwaarschriften ingediend, over zoals meer schaduw en de daardoor te verwachten lagere opbrengsten van zonnepanelen, minder privacy en de geplande ligging van het parkeerterrein. De komende weken buigen raadsleden in een commissievergadering zich over de plannen. Eind deze maand neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de plannen.

(Bron: DVHN)

Foto: archief Henk Lambers