Extra drukte bij Humanitas door ‘feestmaand’

humanitas-rouwenverlies-fotomarjoleinbusstraRegio – De feestmaand is niet voor iedereen een feestmaand. Wie bijvoorbeeld een partner verloren is of werkloos is geworden, heeft het extra moeilijk in deze tijd.

En dat merkt de werkgroep Steun bij Rouw en Verlies van Humanitas Emmen/Borger-Odoorn. Extra vrijwilligers zijn dan ook juist nu welkom.
De Humanitas vrijwilligers bieden een luisterend oor. Ze weten vaak uit eigen ervaring hoe belangrijk het is je verhaal kwijt te kunnen.

Opluchting

Myrna Polman (63) uit Emmen zocht steun bij Humanitas toen haar echtgenoot overleed: ‘Eerst probeer je jezelf te redden, maar ik kon dat niet meer. Het werd me te veel. Bij Humanitas kon ik mijn emoties kwijt en dat was een enorme opluchting. Ze kunnen het verdriet niet wegnemen, het verlies niet ongedaan maken, maar door telkens opnieuw weer naar je te luisteren, geven ze je wel de moed en kracht om er mee om te gaan.’

Vraag neemt toe

Lenie Helmich, coördinator van Steun bij Rouw en Verlies: ‘We staan graag voor iedereen klaar. We hebben geen wachtlijst, maar de vraag neemt wel duidelijk toe. Een vrijwilliger kan nu nog binnen een week langskomen voor een eerste gesprek. Dit willen we graag blijven doen en daarom zijn er extra vrijwilligers nodig.’

Training

Nieuwe vrijwilligers worden grondig getraind voor ze ingezet worden en krijgen regelmatig bijscholingscursussen aangeboden. De gesprekken vinden altijd plaats bij de mensen thuis, in de eigen vertrouwde omgeving.

Kijk op de website voor meer informatie, maar bellen met Lenie Helmich (06-12135216) kan natuurlijk ook.

Foto: Marjolein Busstra

error: De inhoud van deze website is beschermd !!