Nieuwe camperplaats nabij centrum Emmen

Emmen/Regio – Een komt nieuwe, zij het wel een tijdelijke, camperplaats op P-Noord in Emmen. Op de foto de huidige goed bezochte camperplaats gelegen tussen de Kerkhoflaan en de Van Schaikweg.

Een deel van de parkeerplaats P-Noord tussen Westeinde en de Westenescherstraat bij Kinepolis wordt ingericht als camperplaats.  Het gaat hier om het meest westelijk gelegen ‘overloopgedeelte’ dat achter de slagboom ligt. De gemeente Emmen gaat hier komend jaar overnachtingsruimte voor 19 campers inrichten die, uiteraard tegen betaling, ook gebruik kunnen gaan maken van elektriciteit, een watertappunt en een voorziening voor het legen van (chemische) toiletcassettes. De nieuwe camperplaats is in eerste instantie tijdelijk voor de duur van vijf- tot tien jaar.

In het centrum van Emmen is tot op heden geen aangewezen camperplaats met voorzieningen. Camperaars die het centrum willen bezoeken overnachten sinds enkele jaren op de parkeerplaats P-Oost aan de Kerkhoflaan/Van Schaikweg. Deze plek is vanwege de onverharde ondergrond en het ontbreken van voorzieningen onvoldoende, bovendien wordt het terrein van P-Oost opnieuw ingericht met onder meer woningbouw.

Waarom deze locatie?

De locatie P-Noord is een geschikte locatie voor een tijdelijke camperplek vanwege de ligging dichtbij het centrum, goede fiets- en wandelverbinding met het centrum, de eigendom van grond en de reeds aanwezige infrastructuur. Het overloopgedeelte van P-Noord dat met een slagboom is afgesloten, werd tot nu toe niet gebruikt. De Nederlandse Kampeerauto Club (NKC)  heeft de gemeente geadviseerd om locatie P-Noord te ontwikkelen als nieuwe camperlocatie.

“Er is steeds meer vraag naar camperplekken dicht bij de stadscentra voor bezoekjes van enkele dagen,” aldus Robert Kleine, wethouder Recreatie en Toerisme. “We willen deze bezoekers aan Emmen een kwalitatief goede camperplaats bieden, met de voorzieningen die erbij horen. Het vergroot de aantrekkingskracht van Emmen en de bestedingen in het centrum.”

Tijdelijk

De camperplaats wordt ingericht voor vijf tot tien jaar om in de toekomst mogelijk aan te kunnen sluiten bij ontwikkelingen in het centrum. De locatie op P-Noord krijgt basisvoorzieningen voor campers en wordt landschappelijk ingepast door de aanplant van nieuwe bomen en struiken. De direct omwonenden zijn geïnformeerd en worden uitgenodigd voor een inloopbijeenkomst zodra dit weer kan volgens de coronamaatregelen.

(Foto: archief Henk Lambers)