‘Kom in Actie’ voor de gezamenlijke voedselbanken op zaterdag 11 december!

Regio – Sinds een aantal jaren besteedt RTV Drenthe voor de feestdagen extra aandacht aan de diegenen onder ons die het niet zo royaal hebben. Hiervoor wordt er ook dit jaar weer de ‘Kom in Actie’ opgestart, ditmaal door alle voedselbanken, waaraan ook dit jaar RTV Drenthe ruimschoots aandacht gaat besteden en ook de flyer levert.

Er wordt hiervoor opnieuw een gezamenlijke inzamelingsactie door al de voedselbanken in de provincie Drenthe opgestart. Een actie waaraan ook Voedselbank Zuidoost Drenthe (actief in de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn) altijd aan heeft meegewerkt. De ‘Kom in Actie’ bracht altijd een zeer grote hoeveelheid bruikbare producten op voor verspreiding onder onze cliënten. Ook de supermarkten verlenen hun medewerking aan de 2021 editie van de ‘Kom in Actie’.

‘Kom in Actie’

Zaterdag 11 december 2021 is gekozen tot de ‘Kom in Actie’ inzamelingsdag. Al de vrijwilligers van de voedselbanken staan op deze dag tussen 09.00 en 17.00 uur bij de supermarkt. Met behulp van de flyer gemaakt door RTV Drenthe, wordt het winkelende publiek opgeroepen om extra te kopen producten te doneren. Op de flyer staat, naast informatie, ook het ‘boodschappenlijstje’ van de voedselbank.

Deelnemende supermarkten

De onderstaande supermarkten werken aan deze actie mee, door in een speciale uitstalling de producten van het ‘boodschappenlijstje’ neer te zetten. Hierdoor hoeven klanten niet te zoeken als ze willen doneren. Maar natuurlijk is ook een financiële donatie van harte welkom. Bij de uitgang van de supermarkt staan de vrijwilligers klaar om de te doneren extra ingekochte producten in de kratten te verzamelen. Deze gedoneerde producten worden of dezelfde dag of op maandag 13 december opgehaald.

Coop Aalden Aelderstraat 42 Aalden
Boni Borger Grote Brink 11a Borger
Albert Heijn Hoofdstraat 35 Borger
Coop Compact Rembrandtlaan 16 Coevorden
Albert Heijn van Heutszsingel 6 Coevorden
Jumbo Coevorden Ing A.Vonkweg Coevorden
Jumbo Coevorden EDS-plein 3 Coevorden
Plus Dalen de Waag 25 Dalen
Albert Heijn Baander 165 Emmen
Boni Alerderbrink 8 Emmen
Boni Noordbargerstraat 5 Emmen
Jumbo Valkenveld 50 Emmen
Jumbo Weerdingerstraat 232B Emmen
Jumbo Houtweg 296 Emmen
Jumbo Emmen Wilhelminastraat 7 Emmen
Jumbo Statenweg 33 Emmen
Spar Schijff Splitting 156 Emmen
Dirk van den Broek Willinkplein 38 Emmen
Boni Emmercompascuum Runde Noordzijde 101 Emmercompascuum
Coop Schepers Havenstraat 22 Erica
Spar Pater Hoofdstraat 49 Exloo
Boni Klazienaveen Langestraat 18 Klazienaveen
Jumbo Langestraat 500 Klazienaveen
Plus Pastoor Jongeriusstraat 21 Klazienaveen

Albert Heijn Koopmans Vaart ZZ 5 Nieuw-Amsterdam
Coop Hebels Vaart ZZ10 Nieuw Amsterdam
Food van Klinken Eerste kruisdiep WZ 12 Nieuw Weerdinge/ Valthermond
Coop Schippers Exloerweg 11 Odoorn
Spar Burg de Kockstraat 61 Oosterhesselen
Coop Jongman Europaweg 131-14 Schoonebeek
Coop Tramstraat 17 Schoonoord
AH Bannerschultestraat 7 Sleen
Spar Klemstrook 2A Zwartemeer

Supermarkt Dirk van de Broek, aan het Willinkplein in Emmen heeft intussen een schenking van levensmiddelen toegezegd ter waarde van € 300,=

Voedselbanken

Het werkgebied van de voedselbanken is groot! De ingezamelde producten gaan rechtstreeks naar de plaatselijke afdelingen van onze voedselbank, ofwel (bij wijze van voorbeeld: de ingezamelde producten in Borger-Odoorn komen rechtstreeks ten goede aan de cliënten van de voedselbank in Borger-Odoorn!)

Voedselbank Zuidoost Drenthe
Kapitein Nemostraat 1-F
7821 AB Emmen
E-mail: secretariaat@voedselbankzuidoostdrenthe.nl
Facebook: Voedselbank Zuidoost Drenthe
Website: www.voedselbankzuidoostdrenthe.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!