Gratis kerstbomen voor cliënten Voedselbank Emmen

Regio – De gemeente Emmen biedt gratis kerstbomen aan cliënten van de Voedselbank in Emmen aan. Deze kerstbomen zouden worden gebruikt in het ‘Tuinbeurs Toverbos’ tijdens het winterevent OnderNul.

Helaas heeft de organisatie van OnderNul onderdelen van het winterevent moeten schrappen vanwege de huidige coronamaatregelen. Een van die onderdelen is het Toverbos waarvoor al ruim 800 kerstbomen besteld waren.

Wethouder Guido Rink: “We vonden het jammer dat de bomen niet gebruikt worden en weggooien is ook zonde. Zo ontstond het idee om ze gratis aan te bieden aan via de Voedselbank. Ik vind het geweldig om te zien dat Drents ondernemer van het jaar Fuhler Loon- en verhuurbedrijf er voor heeft gezorgd dat de kersbomen van Emmen Centrum naar Tuinbeurs Nederland zijn vervoerd. En dat Tuinbeurs Nederland hun locatie beschikbaar stelt als uitgifte punt van de kerstbomen”.

Bon

Cliënten van de Voedselbanken in de gemeente Emmen ontvangen deze week en volgende week bij bezoek aan de Voedselbank een bon om gratis een kerstboom af te halen.

Afhalen

Op vrijdag 10 december of vrijdag 17 december tussen 09.00 en 16.00 uur kunnen cliënten, op vertoon van hun bon, gratis een kerstboom uitzoeken bij de showroom van Tuinbeurs Nederland aan de Phileas Foggstraat 37 in Emmen. De kerstbomen variëren in hoogte van 1,5 tot 2 meter. De actie geldt zolang de voorraad strekt. Dus OP = OP! Ook moeten cliënten zelf zorgen voor het vervoer van de kerstboom. Ook dient men rekening te houden dat de boom zelf moeten worden gepakt en moet worden ingeladen.