Koopzondagen 2022 vastgesteld door gemeente

Emmen/Klazienaveen – De koopzondagen voor het nieuwe jaar zijn door de gemeente Emmen vastgesteld, 13 zijn er voor het jaar 2022 toegekend aan Emmen-centrum en Klazienaveen-centrum.

Deze vastgestelde koopzondagen gelden Emmen-centrum, Klazienaveen-centrum en de winkelgebieden in de omtrek (periferie) zoals de Meubelboulevard en de Nijbracht. Zowel voor Emmen Centrum als voor Klazienaveen zijn er 13 koopzondagen toegekend. De periferie en de meubelboulevard hebben zoals andere jaren meer koopzondagen aan gevraagd omdat zij de 1e en 3e zondag van de maand openen.  Stichting de Koepel, de officiële gesprekspartner van alle winkeliersverenigingen met de gemeente Emmen, draagt ieder jaar de data voor de koopzondagen aan. Voor het centrum van Emmen zijn de koopzondagen op de laatste zondag van de maand. Deze koopzondagen hebben vaak een thema en de winkels zijn dan geopend van 10.00 – 17.00 uur.

Twee extra koopzondagen

Een winkelier in de gemeente Emmen kan nog twee extra koopzondagen aanvragen bij de gemeente Emmen. Deze mogen ingezet worden op willekeurige zondagen, behalve op 4 mei na 19.00 uur, eerste Paasdag, eerste Pinksterdag, eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag.