Genomineerden Cultuurprijs gemeente Emmen 2021 zijn bekend

Regio – Wie wint de Cultuurprijs van de gemeente Emmen 2021? De genomineerden voor de cultuurprijs in de gemeente Emmen zijn door de jury bekendgemaakt.

De afgelopen periode heeft iedereen kandidaten kunnen voordragen voor de Cultuurprijs 2021. Uit de aanmeldingen heeft de jury drie genomineerden voor deze prijs gekozen. We stellen ze hierbij in willekeurige volgorde aan u voor.

Eva-Broekmann-(002)
Eva Broekmann
Mayon-mIddeljans-(002)
Mayon MIddeljans
Rowdy-Prins-(002)
Rowdy Prins

Vanaf dinsdag 7 december tot zondag 19 december 2021 kunt u via de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs uw stem uitbrengen. Hier vindt u ook de interviews die met de genomineerden zijn gehouden. Uiteindelijk bepaalt uw stem en het oordeel van de vakjury wie de winnaar van deze cultuurprijs wordt. De winnaar wordt in de eerste week van januari bekend gemaakt. De winnaar ontvangt van cultuur wethouder Robert Kleine een kunstwerk en een bedrag van € 1.000.

Jury

De jury voor de Cultuurprijs 2021 bestaat uit de winnares van de cultuurprijs 2020, zangeres Carina Vinke, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen. De organisatie van de Cultuurprijs is in handen van De Bibliotheek Emmen.

Uitreiking Cultuurprijs

Vanwege COVID-19 heeft de gemeente Emmen geen nieuwjaarsfeest in het Atlas Theater en vindt de uitreiking ergens anders plaats. Maar waar dan wel blijft nog even een verrassing.