Activiteitencommissie plaatst ‘oude’ trambrug in het licht

Klazienaveen – Vijf dames Laura, Monica ,Silvia, Natalie en Silvia van de activiteitencommissie, vieren met een glaasje wijn hun geslaagde idee om de ‘oude’ trambrug van Klazienaveen te voorzien van feestverlichting.

De activiteitencommissie van de Molenwijk o.z. en de Molenwerf, bestaande uit een 5 tal dames Laura, Monica ,Silvia, Natalie en Silvia, organiseren het gehele jaar door activiteiten voor de buurtbewoners. Al vele mooie projecten werden er gerealiseerd.  Zo werd op het laatst gehouden jaarlijkse BBQ-feestje geopperd om de oude trambrug eens met verlichting op te gaan tuigen. Deze oude trambrug van Klazienaveen werd enkele decennia geleden geleden ontmanteld in het centrum van Klazienaveen en vervolgens herplaatst over de Molenwijk in Klazienaveen.

De activiteitencommissie heeft intussen het ontstane idee vorm gegeven en de oude trambrug in het licht gezet. Nee, de dames zijn er niet zelf bovenop geklommen, hiervoor werden de mannen ingeschakeld, die een puik stukje werk hebben verricht. De prachtig verlichtte trambrug trekt intussen al veel bezoekers aan en het initiatief krijgt veel lof toegezwaaid.

EOP Klazienaveen

De EOP Klazienaveen heeft intussen een financiële ondersteuning toegezegd, iets waar de activiteitencommissie erg blij mee is. Met deze financiële bijdrage zal de oude trambrug de komende jaren in de december altijd mooi verlicht worden en met zijn rijke historie licht uitstralen over de Molenwijk in Klazienaveen.Trambrug_2021_7837W

Slechte staat van onderhoud

Tijdens het plaatsen van de verlichting is gebleken dat de bovenzijde van de oude trambrug in zeer slechte staat verkeerd. Veel doorgeroeste plekken en slecht in de beschermende verf.
EOP Klazienaveen zal daarom bij de gemeente Emmen het verzoek indienen om naar de staat van onderhoud te gaan kijken en een passende actie te ondernemen. Misschien kan het monument trambrug naast een langere levensduur, hierdoor ook een beter aangezicht krijgen.

Historie

De oude trambrug stamt uit 1904 en stond decennia lang in het centrum van Klazienaveen, een stukje historie. In vroeger jaren reed de tram vanuit Dedemsvaart naar Klazienaveen en reed via de trambrug naar de nabij gelegen Purit voor het leveren van turf. Nadat het centrum in de jaren ’80 werd heringericht, werd er naar een nieuw plekje gezocht. Dat werd de Molenwijk in Klazienaveen, waar het nu als een prachtig aandenken aan oude tijden veel herinneringen naar boven brengt bij menig inwoner.

(Foto’s: Henk Lambers)

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!