Esdal leerlingen studeren met Syb van der Ploeg historische musical in

Klazienaveen – Esdal leerlingen studeren tezamen met zanger en componist Syb van der Ploeg een historische musical in. Met zijn professionele ondersteuning worden de leerlingen tot iets moois gemotiveerd.

Maar liefst 104 leerlingen uit de brugklas van het Esdal College Klazienaveen hebben zich aangemeld om mee te werken aan een musical. In april 2022 moet de première plaatsvinden in de aula van het Esdal College.

Syb van der Ploeg

Grote inspirator en voorbeeld voor de leerlingen is zanger, componist en tekstschrijver Syb van der Ploeg. Syb is zanger van De Kast en vertolkte onder meer in 2011 de hoofdrol van Jezus in The Passion. Ook in deze Esdal musical neemt de Friese zanger teksten en muziek voor zijn rekening.
“De leerlingen zijn ontzettend enthousiast,” zegt Syb van der Ploeg, “de leerlingen motiveren elkaar om van de musical iets mooist te maken. Dit belooft een fantastische musical te worden, daar wordt ook keihard aan gewerkt.”

Misschien ook voor inwoners Klazienaveen

Muziekleraar Paul Snieders houdt de mogelijkheid open dat de musical later ook voor de inwoners van Klazienaveen en omgeving is bij te wonen. De musical heeft de geschiedenis van Klazienaveen als onderwerp. In overleg met Historisch Klazienaveen zijn tal van historische gebeurtenissen doorgenomen en verwerkt in de musical. Extra leuk detail: Ook het decor wordt door leerlingen van de school gemaakt!

Syb van der Ploeg
Syb van der Ploeg en enkele Esdal leerlingen

(Foto’s/bron: Jans Jagt)

 

 

error: De inhoud van deze website is beschermd !!