Klazienaveense loopsporters ook op Rotterdam marathon succesvol

Klazienaveen – Loopgroep Klazienaveen was dit jaar opnieuw  vertegenwoordigd op de marathon van Rotterdam. Op de foto zes van de deelnemers aan de Rotterdam Marathon van Loopgroep Klazienaveen.

Van 5, naar 10km en Van halve marathon naar een hele

Loopgroep Klazienaveen is al een aantal jaren actief met het begeleiden van beginnende hardlopers. Hardlopers die net begonnen zijn met hardlopen en van te voren aangeven ‘als ik maar 5 km kan hardlopen dan ben ik al tevreden’.

Echter na een aantal maanden beginnen ze zich bij iedere stap beter te voelen, en als ze dan na een paar maanden verderop de 5 km kunnen hardlopen, dan komt vervolgens de 10 km in beeld. En dan komt de gedachte bij hen op: ‘Als ik dat toch eens zou kunnen ……..’. zo vergaat het velen onder de beginnende hardlopers.

trainen

Als het genoemde doel eenmaal bereikt is, en dat gaat vrij snel, lonkt ook de halve marathon:  21,1 km!!! Iets wat in het begin onbereikbaar leek, kan het toch met een paar keer wat trainen in de week en een half jaartje verder, ook dit doel steeds dichterbij.
En dan is er ook nog de hele marathon: 42, 195 km…….

Maar na een aantal jaren diverse halve marathons gelopen te hebben, begint het toch te kriebelen. Veel lopers zeggen, nee hoor 10 km of een halve marathon is prima. En dat is natuurlijk ook zo. Want de marathon, ja dat is toch veel te lang, dat ga je niet redden. En is dat wel gezond? Vragen die velen aan  zichzelf stellen.

Maar je hebt het er onvermijdelijk toch over met je loopmaatjes en heel langzamerhand lijkt de schijnbare onmogelijkheid toch wel mogelijk te zijn, en het lijkt het je dan toch ook wel fijn, om het ultieme, een hele marathon, helemaal uit te lopen. Vervolgens komt het besluit:  Jahhh, ik ga het doen!!! Maar ja welke dan, Rotterdam of Enschede of Amsterdam of misschien wel Berlijn? Samen komen er ideeën op en wordt er gekozen, zoals op de foto boven, de zes van Rotterdam dit jaar.

Loopgroep Klazienaveen

Binnen Loopgroep Klazienaveen zijn er steeds meer leden die of  al een marathon hebben gelopen of nog gaan lopen. Onderstaand de lijst van de afgelopen weken van de marathon toppers van de Loopgroep Klazienaveen:

Jacquelien Westerhof             4:17:46 Amsterdam PR
Albert Braam                               3:44:15 Eindhoven 1e marathon
Margret Pruim-Wittendorp 4:15:16 Rotterdam 1e marathon
Jan Sorgdrager                          4:47:07 Rotterdam 1e marathon
Nico Maatje                                 5:03:31 Rotterdam 1e marathon
Margriet Brands                       4:42:49 Rotterdam 1e marathon
Herman Wösten                       4:57:14 Rotterdam 1e marathon
Marjolein van der Kolk          4:04:57 Rotterdam 1e marathon
Marja Schoonewille               4:43:23 Rotterdam 2e marathon
Oebel Hadderingh                  4:15:16 Rotterdam ‘… marathon
Rene Spijkers                            4:14:55 Rotterdam ‘… marathon
Roy Kreeft                                  3:27:32 Rotterdam ‘… marathon

Website: https://www.loopgroep-klazienaveen.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/LoopgroepKlazienaveen
E-mail: info@loopgroep-klazienaveen.nl