Wie wordt winnaar van Cultuurprijs Emmen 2021?

Emmen/Regio – Vrijdag 7 januari 2022 wordt de Cultuurprijs Emmen uitgereikt, ditmaal als aanmoedigingsprijs. Kandidaten kunnen door inwoners van de gemeente Emmen worden voorgedragen. (Op de foto Marloes de Vries, winnaar 2013)

Eens per twee jaar wordt deze prijs uitgereikt en is bedoeld voor personen die recent een vernieuwende artistieke ontwikkeling hebben laten zien. Naast personen kunnen ook verenigingen of instellingen worden genomineerd. Voorwaarde is dat er een sterke culturele binding is met de gemeente Emmen.
De cultuurprijs is een oeuvreprijs of een aanmoedigingsprijs. De winnaar ontvangt een cheque van 1.000 euro en een kunstwerk. Eerder werd deze aanmoedigingsprijs uitgereikt aan illustrator Marloes de Vries (2013), componist en uitvoerend muzikant Arjan Linker (2015), singer-songwriter
Isa Zwart (2017) en singer-songwriter Hannah Mae (2019).

Aanmelden voor mededinging kan tot 6 november aanstaande. Inwoners van de gemeente Emmen kunnen kunstenaars/organisaties voordragen voor deze prijs. Stemmen op gekozen kandidaten kan vanaf 7 december

Voordragen kan op onderstaande manieren:

Bibliotheek Emmen
Noorderplein 101
7811 MG Emmen (o.v.v. Cultuurprijs Emmen)

Jury

De jury bestaat uit de winnaars van de laatste twee oeuvreprijzen, schrijver Pieter Koolwijk en zangeres Carine Vinke, Bibian Welbergen namens De Kunstbeweging, Peter Veen, schrijver, en onafhankelijk voorzitter Alya Assen.

Deze jury maakt een selectie uit de aanmeldingen waarop vervolgens gestemd kan worden. Op de website van De Bibliotheek Emmen kan vanaf 7 december gestemd worden. De publieks- en jury stemmen bepalen uiteindelijk aan wie de Aanmoedigings Cultuurprijs Emmen 2021 wordt uitgereikt.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!