Sinterklaasintochten gemeente Emmen gaan door

Klazienaveen – De sinterklaasintochten 2021 in de gemeente Emmen gaan door. Maar wel in een aangepaste vorm. Dit is de uitkomst van het overleg tussen verschillende sinterklaascomités en de gemeente Emmen.

Ieder comité heeft een eigen manier bedacht om er ondanks de coronamaatregelen een mooi kinderfeest van te kunnen maken.

Zoals het nu lijkt, zijn grote ontvangsten voor een podium alleen toegestaan door te werken met het coronatoegangsbewijs. Dat is voor de meeste comités organisatorisch niet haalbaar. Daarom zal op bijna alle plekken sinterklaas langs het publiek gaan. Allerlei creatieve oplossingen zijn bedacht: van sint op een boot door de Vaart tot optochten of een drive-in.

Burgemeester Eric van Oosterhout: “ik heb de vrijwilligers een groot compliment gemaakt. Het is in deze tijd niet eenvoudig een intocht te organiseren. Ze zijn heel creatief aan het nadenken hoe ze sint een warm welkom kunnen geven in onze gemeente. We hebben allemaal hetzelfde doel: een fantastisch kinderfeest organiseren. Als de kinderen genieten, hebben wij het met elkaar goed gedaan”.

De comités zijn druk bezig met het uitwerken van hun ideeën. De intochten zijn op zaterdag 13 of zondag 14 november. Ook komt er weer een sinterklaashuis in het centrum van Emmen.

(Foto: archief Henk Lambers 2016)

error: De inhoud van deze website is beschermd !!