Kerstfilm Emmer-Compascuum wint Waarderingsprijs 2021

Emmen – Nadat de  prijsuitreiking voor de Waarderingsprijs vorig jaar nog digitaal moest, reikte burgemeester Eric van Oosterhout dinsdagavond de Waarderingsprijs de tweede keer persoonlijk uit.

Deze keer vond de uitreiking plaats tijdens de waarderingsavond voor de erkende overleg partners (EOP’s) in Van der Valk hotel Emmen. Van de vier genomineerden gingen de makers van de kerstfilm ‘het wonder van kerst in twintig twintig’ uit Emmer-Compascuum met de prijs naar huis; een cheque van € 1.000,– en een bos bloemen.
De andere initiatieven kregen toegangskaarten voor Wildlands. De gemeente Emmen heeft de waarderingsprijs ingesteld voor initiatieven uit de samenleving.

Burgemeester Eric van Oosterhout:
“Zoals vorig jaar toegezegd zou de waarderingsprijs een vervolg krijgen. In de gemeente zien we prachtige voorbeelden van hoe inwoners initiatieven oppakken om hun wijk of buurt mooier te maken. De gemeente heeft oog voor deze initiatieven. Dit jaar zijn er weer verschillende initiatieven genomineerd. De inwoners hebben de winnaar gekozen. Ik ben blij dat ik de Waarderingsprijs ditmaal persoonlijk kon overhandigen.”

Dit jaar waren er vier initiatieven genomineerd:

• Natuurgebied De Veenstee Klazienaveen-Noord
Een ontmoetingsplaats maken voor jong en oud.
• Boerenkatjes
Neutralisatie van boerenkatjes voor een gezond aantal boerderijkatten.
• Ouderen en het Griendtsveenpark
Dagbesteding voor ouderen uit de omgeving van het park die nog thuis wonen.
• Kerstfilm ‘het wonder van Kerst in twintig twintig’
Het oude kerstverhaal in de wereld van nu (tijdens coronatijd).

stemmen

Inwoners van de gemeente Emmen konden tot en met 30 juni dit jaar hun stem digitaal of op papier uitbrengen. Alle initiatieven hebben campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te werven.

error: De inhoud van deze website is beschermd !!