Week van de Mantelzorg van 7 t/m 13 november

Regio – Van 7 t/m 13 november is de Week van de Mantelzorg in de gemeente Emmen. Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Welzijnsgroep Sedna, de Contactpunten mantelzorg en de VPB hebben een mooi programma met activiteiten samengesteld. Hierbij is ook aan de jonge mantelzorger gedacht. Bent u de afgelopen 3 maanden mantelzorger geweest? Dan kunt ook u zich aanmelden voor de Week van de Mantelzorg.

Activiteiten

Wethouder Guido Rink doet op 8 november de officiële opening bij hotel van der Valk. Daarna is er een muzikaal programma. Er wordt afgesloten met een lunch. ’s Middags kunnen de mantelzorgers een workshop volgen. De rest van de week staat ook bol van de activiteiten zoals: een gezellige high tea, creatief met alpacawol, een gezellige snooker/pool avond etc.

Jonge mantelzorgers

Ook zijn er speciale activiteiten voor jonge mantelzorgers: de spannende Escaperoom ‘De Mijn’, een actieve buitensurvival dag of een bioscoopbon. Thuiswonende kinderen met een zieke ouder of broer/zus mogen hieraan deelnemen. Ook als de ouders niet geregistreerd staan als mantelzorger bij de gemeente of bij een Contactpunt mantelzorg.
Wethouder Guido Rink: ‘Ik heb veel waardering en respect voor de inzet van mantelzorgers voor hun naasten. Als blijk van waardering, organiseren we verschillende dingen. Tijdens de Week van de Mantelzorg, zetten we mantelzorgers een week lang in het zonnetje.’

Meer informatie een aanmelden

Op de website van Sedna kunt u het programmaboekje downloaden (www.sednaemmen.nl/zoeken/mantelzorg). Hierin staan alle activiteiten die tijdens de Week van de Mantelzorg georganiseerd worden. Ook kunt u zich hier aanmelden voor een activiteit via het digitale aanmeldformulier. Dit kan t/m 22 oktober 2021.

Corona richtlijnen

Tijdens de Week van de Mantelzorg worden de coronamaatregelen voor evenementen toegepast. Dit betekent dat u een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een testbewijs nodig heeft om deel te nemen aan de activiteiten.

Meer informatie

Heeft u een vraag? Neem dan contact op met Thea van Oostrum via telefoonnummer: (0591) 680 800 of per e-mail: t.vanoostrum@sednaemmen.nl.

Voor algemene vragen over mantelzorg, kunt u contact opnemen met het Contactpunt mantelzorg in uw eigen gebied. Voor meer informatie hierover zie: www.mantelzorgemmen.nl

error: De inhoud van deze website is beschermd !!